Het was weer een bijzonder weekje in amateurvoetballand. Zo bivakkeert Katwijk sinds afgelopen zaterdag op eenzame hoogte in de Topklasse. Heeft VVSB dankzij een overwinning op UNA een goed uitzicht op de Tweede Divisie. En liet Noordwijk wereldwijd de grondvesten trillen door de rentree van Van der Sar aan te kondigen. Genoeg stof dus om na te praten.

1.Van Basten bij Noordwijk.

Het grote nieuws van afgelopen week was de comeback van Edwin van der Sar. Zoals de recordinternational zelf al aanhaalde was zijn comeback zelfs in China nieuws. Maar ook de BBC maakte melding van het eenmalig optreden van het ijskonijn. Hij is niet de eerste speler met een enorme staat van dienst in Oranje die het veld van Noordwijk betreedt. Marco van Basten ging hem voor.

2. Scheurwater met de opstelling van komende zaterdag.

Eric Scheurwater is de speaker van Noordwijk. Vanwege de rentree van Van der Sar nam hij meteen even de tijd om een nieuw elftal op de been te brengen voor komende zaterdag. De ouwe trouwe vedettes van de Duinwetering zijn goed vertegenwoordigd. Zijn jullie het eens met zijn opstelling? Of zien jullie liever enkele wijzigingen? Laat het horen.

IMG_8195

3. Echte mannen vissen…

Vorige week zaterdag verstevigde Katwijk haar koppositie in de Topklasse. In Spakenburg boekten de oranjehemden een schitterende 2-6 overwinning. Reden genoeg voor een feestje. Zo zongen de Katwijk-supporters een hitje van John de Bever. Een nummer dat het altijd goed doet op de tribune. Maar misschien nog wel mooier dan de vocale kwaliteiten was het spandoek dat de Katwijkers bij zich hadden aan de rand van het IJsselmeer. 

Het lied


Het spandoek
12804813_1290803134269891_1675185883233939806_n

4. Valken ’68 op de gezonde tour

Sjoerd Mossou had afgelopen week in het AD nog een schitterende ode aan de voetbalkantine. De geur van het vet, het artistieke ophangen van elftalfoto’s, een verzameld rariteitenkabinet dat de versiering moet voorstellen. Enfin, iedereen kent het wel. Bij Valken ’68 hebben ze op zijn oud-Hollands gezegd; schijt aan Sjoerd Mossou en zijn kantineromantiek. De club is overgegaan op smoothies. Volgens Valken ’68-icoon Wim Masmeijer de doodsteek voor de club uit Valkenburg.

5. Een kalender met de dames van VVSB?

Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht had dames 1 van VVSB een spandoek gemaakt. Bij een winstpartij van de Noordwijkerhouters zouden de dames op een kalender poseren. Na de verliespartij tegen FC Utrecht hing het kleinood afgelopen zondag op De Boekhorst en prompt wonnen de mannen van Wilfred van Leeuwen hun wedstrijd. Hierdoor is er strijd in het Noordwijkerhoutse kamp. Gaan de dames alsnog poseren voor een kalender, of hadden de heren van Utrecht moeten winnen? Wij zijn benieuwd!

IMG_8242

POPULAIRE BERICHTEN