FC Rijnvogels is er gisteren niet in geslaagd om de volgende ronde van de Districtsbeker te bereiken. De ploeg van Hein van Heek ging met 2 – 1 onderuit op Varkenoord tegen de amateurs van Feyenoord. De Rotterdammers besloten met ingang van dit seizoen op zaterdag te gaan voetballen en moesten daardoor starten in de 4e klasse. Dat de ploeg eigenlijk veel te goed is voor die klasse, laat niet alleen de ranglijst zien – de Rotterdammers staan stijf bovenaan met 48 punten uit 16 en een doelsaldo van plus 82 – maar ook de wedstrijd van gisteren was daar een goed voorbeeld van. VIDB sprak na met trainer Hein van Heek.

,,We wisten natuurlijk dat we niet tegen een vierdeklasser zouden spelen. Dat was vanaf de eerste minuut ook direct zichtbaar. Wij begonnen nog aardig, vond ik, maar zij waren een stukje scherper in de duels. Daardoor waren bijna alle afvallende ballen voor hen en gaan we terecht met een 2 -0 achterstand rusten. Wat me vervolgens goed doet, is dat we het na rust wel oppakken. We waren feller, agressiever. En dan zie je dat die afvallende ballen naar onze kant vallen. Na de aansluitingstreffer van Hendrik (van Beelen, red.), was het eigenlijk alleen nog maar eenrichtingsverkeer. Dan krijgen we de ultieme kans om onszelf te belonen, maar verzuimt Mitchell (Beijersbergen, red.) het af te maken. Hij deed alles goed, maar vergat te scoren.”

Het vizier kan dus nu op de competitie? Van Heek: ,,Ja, dat is dan het voordeel. Al was ik toch graag een ronde verder gekomen. Als je de laatste vier had bereikt, hadden we volgend jaar in de grote KNVB-beker gespeeld. En dat is natuurlijk voor de club erg belangrijk. Daarbij heb ik als trainer twee keer een finale mogen meemaken. Dat zijn toch de wedstrijden die je bijblijven.”

POPULAIRE BERICHTEN