SV Hillegom heeft ook zijn tweede wedstrijd in een overwinning omgezet. Het gepromoveerde UDO was geen partij voor het sterke Hillegom. Binnen 21 minuten stond de eindstand van 0-3 reeds op het scorebord.

SV Hillegom begon ten opzichte van de winst op SJZ (5-2) ongewijzigd aan de wedstrijd in Oegstgeest. Aangezien er kermis is in Hillegom, werd met enige onrust uitgekeken naar deze wedstrijd. Maar het tegendeel bleek waar. SV Hillegom startte heel sterk en kwam reeds in de zesde minuut op 0-1. Frank de Groot gaf een schitterende pass met buitenkant rechts op de op volle snelheid liggende Bart van Saase. Zijn voorzet bereikte Ruben Beentjes, die nog op de keeper stuitte. Maar Mitchell van de Paard was er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten.

In de achtste minuut had Jasper van Trigt de voorsprong al kunnen uitbreiden na een gave voorzet van Aiden Ryan. In de 15e minuut was het diezelfde Van Trigt, die na een goede individuele actie Jeroen Dedel in staat stelde om de 0-2 te scoren. Toen Jeroen Dedel in de 21e minuut, na wederom een mooie aanval, de 0-3 liet aantekenen, stond de tweede overwinning eigenlijk al vast.

Gevarieerd aanvalsspel

Met leuk en gevarieerd aanvalsspel creëerde SV Hillegom nog diverse kansen, waar met name de bal onderkant lat van Ruben Beentjes en een kopbal bovenop de lat van Jasper van Trigt een beter lot hadden verdiend.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met SV Hillegom als bovenliggende partij.  Het vloeiende aanvalsspel stokte enigszins, maar er werden evengoed nog genoeg kansen gecreëerd. Gescoord werd er echter niet meer. Desondanks kon Hillegom terugijken op een prima optreden, waarin de tweede driepunter werd veiliggesteld. Samen met Teylingen en MMO wordt de koppositie gedeeld.

Tekst: Martin Broekhof

Archieffoto: Huub Slingerland


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO