[slideshow_deploy id=’45842′]

Mike van Vliet had geen beter duel kunnen kiezen om te worden bevestigd in z’n keuze. De keeper van DOSR was afgelopen zaterdag aandachtig toeschouwer in het duel tussen Noordwijk en Ter Leede. Hij zag z’n toekomstige club domineren tegen de Sassenheimers en gaf z’n ‘ja-woord’ aan de koploper van de Hoofdklasse.

Helemaal als een verrassing dat hij uiteindelijk voor Noordwijk koos, kwam het niet. De doelbewaker stond in de belangstelling van nog twee andere clubs, maar had waarschijnlijk ook bij elk ander resultaat in de derby gekozen voor een verblijf op  de Duinwetering.

,,De gesprekken waren gewoon goed met Kees Zethof en Bryan Braun (technische commissie red.). We hebben echt lekker over voetbal zitten praten met elkaar”, legt Van Vliet uit. ,,Zij gaven mij een goed beeld over de club. De klik met de trainer was er gelijk. Daarna is het snel gegaan. Ze wilden me graag binnenhalen.”

,,Ik ben zelf een hele rustige jongen. Dus als ze rust zoeken onder de lat, dan breng ik die sowieso.”

Hij trainde de afgelopen weken al een paar keer mee met de selectie. Zo kon hij wennen aan het niveau en kreeg de ‘TC’ van Noordwijk de kans om hem van dichterbij te bekijken. ,,En dat ging allemaal een stapje sneller.”

Rust
De plek onder de lat is de afgelopen jaren de meest besproken positie geweest in Noordwijk. Twee jaar geleden stuntte de club met een éénmalige invalbeurt van ex-international en Noordwijker Edwin van der Sar vanwege een blessure van eerste doelman Mustafa Amezrine.

Diezelfde Amezrine leverde tijdens de afgelopen winterstop z’n tas in na een meningsverschil met trainer Zethof. ,,Ik ken de geschiedenis, maar ik kan er zelf weinig mee. Ik ben zelf een hele rustige jongen. Dus als ze rust zoeken onder de lat, dan breng ik die sowieso”, zegt de goalie met een knipoog.

,,Alleen is het bij de senioren allemaal wat fysieker dan bij de junioren. Ineens lopen spelers door op je bij hoge ballen.”

Van Vliet voetbalt nu nog bij DOSR, de nummer vier van de zondagse Tweede Klasse C en maakt, als er geen gekke dingen gebeuren, na de zomer de overstap naar de Derde Divisie. Die stap is groot, maar te doen, vindt Van Vliet.

,,Ik ben nog jong en kan nog veel leren. Dus dat het bij Noordwijk allemaal wat sneller gaat dan bij DOSR is logisch en mag ook wel. Daar ben ik verder niet bang voor. In de jeugd heb ik bij Alphense Boys gevoetbald. In die jeugdopleiding is het niveau al jaren ontzettend hoog. Die snelheid ben ik dus wel gewend. Alleen is het bij de senioren allemaal wat fysieker dan bij de junioren. Ineens lopen spelers op je door bij hoge ballen. Daar heb ik toen ik éénmaal bij de senioren ging voetballen wel even aan moeten wennen.”

Teylingen
Voor wie Van Vliet nog aan het werk wil zien, is komende zondag een uitgelezen moment. De 20-jarige keeper speelt dit weekend in Sassenheim tegen Teylingen met DOSR.  ,,En daar gaat de focus nu vooral even op. We staan vierde en kunnen dus nog vol voor de nacompetitie gaan.”

Foto: Orange Pictures.

 Lees ook: Van Oijen en Schet hebben van shirt gewisseld.

POPULAIRE BERICHTEN