Het is tijd voor iets nieuws! Op de zaterdag en zondagmiddag is het op de amateurvelden al maandenlang oorverdovend stil. Geen verhoogde hartslag als het eerste fluitje gaat, geen gezeur op een verkeerde inspeelpass, geen smakelijke derde helft. Helaas.

Dat betekent niet dat we daarom maar stil moeten blijven zitten. Voetbal in de Bollenstreek is in samenwerking met Bollenstreek Omroep gestart met de VIDB Podcast. Want verhalen over het amateurvoetbal? Die zijn er zat! Van Lisse tot Valkenburg en van Katwijk tot Noordwijkerhout. Wij duiken de voetbalwereld en laten ons bijpraten over de actualiteit, zoeken oude bekenden op, of zoeken de diepgang bij spelers, trainers of andere clubmensen. Om de twee weken volgt er een nieuwe aflevering.

Van Kruistum (l) bij het honderdjarig bestaan van Quick Boys

In de eerste aflevering van de podcast schuiven Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum en collega Mart Vergouwen van vv Katwijk aan. Hoe gaan de twee topclubs uit Katwijk om met de coronacrisis? Voelen de verenigingen dat in hun portemonnee of krijgen ze voldoende steun vanuit de overheid of sponsoren? En wat als we straks weer mogen voetballen met publiek? Zijn er al afspraken gemaakt over de toekomstige derby’s op Nieuw Zuid of De Krom?

,,We zullen een paar spaarcenten moeten aanboren of sponsoren diep in de ogen moeten aankijken. Verder is het budget nagenoeg gehandhaafd”, vertelt Van Kruistum over het spelersbudget van Quick Boys. Katwijk lijkt iets scherper te moeten kijken naar het geld. ,,Wij gaan terug”, is Vergouwen stellig. ,,We hebben best een klap gekregen van het afgelopen anderhalve seizoen. Voor seizoen 2021-2022 zijn we daar wat voorzichter in. Wij doen een stap terug in de begroting, zowel in de vereniging als in het spelersbudget.”

Vergouwen (Katwijk): ,,Wij hebben best een klap gekregen”

In een gesprek van ruim een uur krijgen de twee voorzitters het woord en nemen ze ons mee in de dagelijkse gang van zaken. Ook tijdens deze pandemie blijken ze nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervullen in de samenleving, zo vertellen de beide heren.

De podcast vind je hier, of is via de kanalen van Bollenstreek Omroep en RTV Katwijk te beluisteren. Deze aflevering is overigens enkele weken geleden opgenomen.

Spotify

Soundcloud

POPULAIRE BERICHTEN