We zijn al een tijdje in de lucht, maar afgelopen maandag is Voetbal in de Bollenstreek (VIDB) officieel gelanceerd. Het persbericht is de deur uit,  de website en ons Twitter- en Facebookaccount zijn gevuld en de redactie is op oorlogssterkte. Eindelijk heeft de mooiste amateurvoetbalregio van Nederland het internetplatform die het verdient.

VIDB  zal de voetballiefhebber zo goed mogelijk bedienen door onafhankelijk journalistiek te bedrijven. Door snel, betrouwbaar en met een kritische blik boven op het nieuws te zitten. Maar ook gaan we in samenspraak met de clubs het platform optimaal benutten als een plek waar de voetbalgemeenschap samenkomt en de liefde voor het voetbal in de streek wordt gedeeld.

De initiatiefnemers van VIDB zijn van mening dat de voeballiefhebber in de Bollenstreek op dit moment niet optimaal wordt bediend. Er zijn veel verschillende nieuwsbronnen maar die hebben alle zo hun defect. De clubs zijn lang niet onafhankelijk, terwijl kranten niet altijd aansluiten bij de nieuwsvraag van de (jeugdige) volgers. Bovendien neemt geen van alle het gezamenlijke belang van de clubs in de Bollenstreek als uitgangspunt. VIDB  doet dit nadrukkelijk wel.

De website  is in eerste aanleg opgestart door een enthousiaste redactie bestaande uit (ex)-voetballers en journalisten. Allemaal gek van voetbal en gepassioneerd om de nieuwsvoorziening in de Bollenstreek naar een hoger plan te brengen. VIDB weet echter dat iedereen hiervoor nodig is: spelers, trainers, supporters, clubs, sponsoren en andere media kunnen hier een rol in spelen. Om die reden roept VIDB alle belanghebbenden dan ook op om contact met de redactie op te nemen om eventuele samenwerking te bespreken.

Namens alle medewerkers, heel erg veel leesplezier. We zien elkaar langs de velden!

Ter informatie

Website:       www.voetbalindebollenstreek.nl

Email:           [email protected]

Facebook:    https://www.facebook.com/VoetbalindeBollenstreek

Twitter:        @VIDBS

Foto: www.bobkat.nl / Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN