Met de week komt de strop strakker om de hals van Katwijk te zitten. Aan de rode kant van de Westmaat ging de ploeg met 4-3 onderuit tegen IJsselmeervogels. Volgende week kan Rijnsburgse Boys de beul spelen die de landskampioen definitief laat degraderen uit de Topklasse. Noordwijk moet dan wel winnen in Scheveningen.

Donny van Oijen beseft dat het min of meer gedaan is. ,,Zo voelt het wel een beetje. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar iedereen kan rekenen. Wij moeten sowieso alles winnen en dat is bijna onmogelijk. Noordwijk mag dan niet twee keer winnen. Het wordt heel moeilijk.”

De aanvaller viel direct na de gelijkmaker (2-2) uit met een lelijke enkelblessure. ,,Bij het schieten kreeg ik een trap van Tony Tol. Er zit nu veel vocht in. De dokter kan nog niet zeggen wat de schade is. Daarvoor moet de zwelling eerst afnemen. Wel kan ik er op leunen, dat is een goed teken, als ik de arts moet geloven.”

Euvel

Ook tegen de Vogels deed een terugkerend euvel Katwijk de das om. Veel te makkelijk werden de tegengoals weggegeven. ,,Als je drie keer scoort, moet dat genoeg zijn voor de drie punten. Alleen verdedigend krijgen we de goals te makkelijk tegen. Het hele team is daar debet aan. Aanval, middenveld en verdediging. Steeds maakt iemand anders wel een foutje.”

De vleugelspeler zag ook tegen IJsselmeervogels de nodige dingen misgaan. ,,Bij de eerste tegengoal stonden er zomaar twee of drie mensen vrij. Zij speelden het dan wel fraai uit. De vierde treffer kwam ook voort uit slecht verdedigen van onze kant. En dan gaat het niet eens zozeer om echte fouten bij de goals, maar meer om dingen die daar aan voorafgaan.”

Pas in het laatste half uur ontbrandde de wedstrijd. Katwijk kwam via Robbert Susan op voorsprong. Achmed Ahahaoui en Nabil El Gourari draaiden de stand om in het voordeel van de Vogels. Na de treffer van Van Oijen waren het Mark Rutgers en Bryan Burgerhout die het vonnis velden. Romano de Jonge deed in de slotfase nog iets terug, maar het was al te laat.

Duidelijke speelwijze

,,Zij speelden wel iets beter”, gaf de aanvaller toe. ,,Die jongens hebben een duidelijke speelwijze. Spits inspelen en dan gaan voetballen. Bij ons zat het ook weer eens niet mee toen een vrije trap van Robbert Susan via de paal het veld weer in sprong. Ook hadden we misschien wel weer een penalty verdiend. Het zit gewoon aan alle kanten tegen en daarbij spelen we zelf gewoon niet goed genoeg.”

Rijnsburgse Boys, dat nog volop meedoet om de titel, komt volgende week naar de Krom. De ploeg in vorm zal Katwijk niets cadeau geven, weet ook Van Oijen. ,,We hebben een week om na te denken hoe we het verdedigend gaan oplossen en hoe te zorgen dat Ignacio niet scoort. Laten we, als het gebeurt, met opgeheven hoofd afscheid nemen.”

Als afsluiting is Van Oijen strijdvaardig wat betreft volgend seizoen. ,,Ik zie ons niet lang in de Hoofdklasse spelen. De meeste jongens hebben toegezegd te zullen blijven. Ikzelf heb veel te danken aan Katwijk. Dat wij het nu verpesten, is heel zonde. Wij moeten ook met z’n allen zorgen dat de club er weer bovenop komt. In ieder geval de kans daartoe krijgen. Je laat Katwijk niet zomaar in de steek. Ik in ieder geval niet.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN