Voor een groot deel van de regioclubs is het seizoen reeds ten einde. Een zestal heeft echter nog nacompetitieverplichtingen. Drie daarvan (Quick Boys, SJC en Kagia) gokken op promotie. Noordwijk, Foreholte en SV Hillegom hopen juist degradatie af te wenden.

In deze voorbeschouwing behandelen we de zondagclubs. DVS ’33 – Quick Boys komt in een aparte voorbeschouwing aan bod. Noordwijk stroomt pas in de halve finale van de nacompetitie in, terwijl voor Kagia nog onbekend is wanneer het aan moet treden tegen Zevenhoven.

SJC

Zondageersteklasser SJC, de winnaar van de tweede periode, treft RKAVV, de nummer twaalf van de Hoofdklasse A. De Noordwijkers hebben met de Leidschendammers nog een appeltje te schillen. In 2011 werd RKAVV ten koste van SJC op de slotdag kampioen in de Eerste Klasse.

SJC is voor de vierde keer in de laatste vijf jaar actief in de nacompetitie. Vorig jaar ging het tegen Quick kansloos onderuit. De equipe van Laurens Mouter eindigde als vijfde in de competitie. RKAVV wist op de laatste speeldag directe degradatie te voorkomen.

Afrekenen

Foreholte had zich bij winst op Delft rechtstreeks veilig kunnen spelen, maar ging met 2-4 onderuit. Om het verblijf in de Tweede Klasse niet beperkt te laten blijven tot één seizoen, zal er afgerekend moeten worden met DOSR. De ploeg uit Roelofarendsveen is een oude bekende. In de Derde Klasse werd regelmatig tegen elkaar gespeeld. DOSR eindigde als derde in 3A. Mocht Foreholte over twee duels uit winnaar uit de strijd komen, dan wacht Den Hoorn of RVC ’33

Fusieclub SV Hillegom wil ook via de nacompetitie behouden blijven voor de Tweede Klasse. De Hillegommers treffen SCH ’44. Die ploeg verloor donderdag een beslissingsduel om het kampioenschap van Kampong. Grote kans dus dat Hillegom zondag voor eigen publiek een mentaal geknakte tegenstander treft. In een eventuele tweede ronde wacht AGB of Houten.

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN