We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde divisie, alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de tweede aflevering Wilfred van Leeuwen van VVSB, de nummer zes van de Tweede Divisie.

Hallo Wilfred. Na een tumultueus weekendje voor VVSB staat zaterdag de tweede seizoenshelft weer voor de deur in de Tweede Divisie. Wat is jullie doelstelling voor de rest van het seizoen en waar zie je jouw ploeg eindigen?
,,Onze doelstelling is en blijft het linkerrijtje, daar is niks aan veranderd. Zoals altijd gaan we proberen de komende zestien wedstrijden te winnen. Maar daarvoor zullen we sommige partijen beter tegenstand dienen te geven. Voor de winterstop hebben we een goede serie gehad, maar zaten er ook mindere series tussen.”

,,We hebben bijvoorbeeld in een periode uit zeven wedstrijden maar twee punten gehaald. Het gaat niet altijd even makkelijk in de Tweede Divisie, daar moeten we nog stappen in maken. Zaterdag is gelijk een flinke test. Thuis verloren we toch redelijk kansloos van Kozakken Boys, als je naar de uitslag kijkt.”

,,En goed, we weten dat we Giovialli Serbony niet meer terug zullen zien, en daar ga ik me verder wederom niet over uitlaten. We gaan er nu zo snel mogelijk voor zorgen dat Guido Pauw, Tomas Tavilla en eventueel Maikey Parami die leegte zullen opvullen. De spelwijze zal niet veranderen.”

Waar ben je tevreden over als je naar je elftal kijkt en wat kan er beter?
,,Alle spelers ontwikkelen zich nog steeds. Niet alleen de jonge of nieuwe spelers, maar ook de oudere. Iedereen heeft ook dit seizoen weer stapjes gezet. Het is gebleken dat we, behoudens Jong AZ en misschien wel Kozakken Boys, door niemand helemaal kiekeboe worden gespeeld.”

,,Maar we zullen het aantal tegengoals moeten reduceren. We spelen alleen nu elke week tegen een topploeg, dus dat het er meer zijn dan afgelopen seizoenen verbaast me niet zo veel. Veel ploegen zakken in en komen er goed uit via de counter. Daarom hebben we onlangs besloten om Peet van der Slot een kans te geven in plaats van Stefan Kraaijvanger. Zo hebben we achterin een extra slot op de deur. En in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop kregen we nul goals tegen.”

,,Dat wil overigens niet zeggen dat Stefan nu is afgeschreven. Absoluut niet. Met Stefan hebben we meer voetbal vanuit achterin. Hij is een voetballende centrale verdediger. Maar we kiezen nu voor zekerheid achterin met Peet.”

Wat vind je van de Tweede Divisie? Ben je tevreden over de competitie?
,,Ja, absoluut. Dit zijn echt de beste amateurploegen bij elkaar. Elke week moeten we weer een goed niveau halen om mee te blijven doen. Het niveau is echt hoger dan in de jaren van de Topklasse. Ook het spelen op zaterdag is voor de club echt een prima omslag gebleken. Dat zijn mooie en sfeervolle zaterdagavonden.”

Wie wordt er kampioen?
,,Dat gaat nog een interessant verhaal worden. Jong AZ is ‘by far‘ de meest stabiele ploeg van het jaar gebleken. Maar als Katwijk komende zaterdag wint van de beloften van AZ, dan kan het zomaar weer spannend worden. Het gat is dan nog maar vijf punten. Het zou goed zijn voor de competitie, dus ik kijk met nieuwsgierigheid naar die uitslag.”

Wie moet er vrezen voor degradatie?
,,Jong Twente vind ik de zwakste ploeg van de competitie. Verder vind ik het koffiedik kijken. Er zijn meerdere ploegen die het moeilijk hebben of gaan krijgen. Toch hebben ook die ploegen, zoals HHC Hardenberg en TEC, zich versterkt met een aantal nieuwe spelers. Bij UNA is Brian Boogers weer terug gekomen van Achilles ’29. En die schiet ze er makkelijk in hoor.”

,,Over vijf wedstrijden weten we in dat geval weer meer. Het is maar net hoe de kwartjes gaan vallen. Dat geldt ook voor ons. We zullen moeten zien hoe we het gemis van Giovialli binnen de club opvangen.”

Ons seizoen is geslaagd als…

,,We gewoon in dat linkerrijtje eindigen. Dan kijk ik in mei met een tevreden gevoel terug. Maar misschien denk ik daar in mei heel anders over. Zoals ik net zei ligt het er aan hoe het kwartje gaat vallen de komende tijd zonder Serbony. Maar op dit moment ga ik voor de eerste negen plekken.”

Foto’s: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN