Nog een zaterdag knallen en dan volgt er een weekend zonder competitieverplichtingen. Zaak dus om een goed resultaat neer te zetten en met een prettig gevoel de kleine onderbreking in te gaan.

Vooral voor FC Lisse is de drang naar een overwinning groot. De Lissenaren gingen zaterdag met 0-4 onderuit tegen GVVV en coach Misha Salden sprak van een offday. Het goede gevoel na de remise bij HHC Hardenberg was meteen weer teniet gedaan. Zaterdag wacht opnieuw een zware uitwedstrijd, ditmaal bij landskampioen Spakenburg, dat overigens ook niet al te best draait. De laatste twee jaar won Lisse een keer en werd een keer gelijkgespeeld op de Westmaat.

Ook Rijnsburgse Boys treft een ploeg uit Bunschoten- Spakenburg, namelijk IJsselmeervogels. Het treffen op de Middelmors mag met recht een klassieker in het amateurvoetbal worden genoemend. Rijnsburgse Boys pakte een belangrijke zege bij Sparta Nijkerk en steeg daardoor naar de achtste plaats. IJsselmeervogels staat twee plekken lager met twee punten minder. Belangrijk voor de Uien is dat Raily Ignacio na zijn schorsing van twee wedstrijden weer mag meespelen.

Periodetitel?

In de Hoofdklasse B zou Katwijk in theorie al de eerste periodetitel kunnen opeisen. De ploeg van Dick Schreuder moet dan zelf winnen bij RVVH, op voorhand al geen gemakkelijke opgave, en dan moeten Quick Boys, Rijnvogels, Zwaluwen en Ter Leede allemaal punten verspelen. Katwijk zal er niet teveel op willen vooruitlopen. De eerste opdracht is winnen en goed spelen in Ridderkerk. Zaterdag tegen FC Gravenzande (2-0 winst) kwam Katwijk pover voor de dag.

FC Rijnvogels en Quick Boys hielden in een waar voetbalfeestje gelijke tred en staan op vijf punten van Katwijk gedeeld tweede. Quick Boys speelt op papier weer een topper. Op Nieuw Zuid komt ASWH op bezoek. Die ploeg gold vooraf als een kandidaat voor de titel, maar is met zes punten uit vijf duels moeizaam van start gegaan. Rijnvogels speelt bij Kloetinge, dat met twee puntjes voorlaatste staat. De grote vraag is of de ploeg van Hein van Heek dezelfde ijver aan de dag kan leggen als tegen Quick Boys.

Ter Leede en Noordwijk gingen beide onderuit. Ter Leede bij Zwaluwen (2-0) en Noordwijk bij SHO (2-1). Vooral de Noordwijkers maakten een slechte beurt. ,,Het was heel slecht. Ik heb er slecht van geslapen”, zei Diederick Hoogerwaard. Noordwijk staat al tien punten achter op Katwijk en zal moeten winnen van Zwaluwen om niet in de onderste regionen te verzeilen. Ter Leede staat met negen punten gedeeld vierde en treft SHO.

Herstel

Valken ’68 pakte na het thuisverlies tegen Zwaluwen ’30 de draad weer op en won met 2-0 bij HBOK. Doelman Erwin van der Nagel blonk in die wedstrrijd uit. Valken staat keurig derde, op slechts een punt van koplopers Sportlust ’46 en Deltasport. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen DSO, een ploeg die vooraf hoog werd aangeslagen, maar nu met een schamel puntje voorlaatste staat.

Derdeklasser Kagia pakte tegen WDS zijn eerste competitiezege en liet daarop dinsdag een klinkende oefenzege op ASC volgen. De grote vraag is of de ploeg van Anton Wijsman nu los is. Dat zal de uitwedstrijd bij BSC ’68 moeten uitwijzen. De club uit Benthuizen staat met zeven punten achtste en heeft twee punten meer dan Kagia.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen