Op Rijnsburgse Boys en FC Lisse na moeten alle andere regiotroeven de punten buitenshuis verdienen.

In de Topklasse staat een inhaalronde op het programma, waarvoor Katwijk en Noordwijk niet in aanmerking komen. Rijnsburgse Boys haalt in tegen Barendrecht en zou bij winst kunnen stijgen naar de vijfde plaats. De Uien zijn in het nieuwe kalenderjaar in goeden doen en pakten twaalf punten uit vijf duels. Vorige week werd op de eigen Middelmors gewonnen van HHC Hardenberg.

Datzelfde Hardenberg moet wederom afreizen naar de Bollenstreek. Ditmaal is FC Lisse de tegenstander. De equipe van coach Misha Salden tankte vertrouwen met een 2-0 thuiszege op Excelsior Maassluis. Aanvallende middenvelder Hanne Hagary liet vervolgens tegen VIDB optekenen dat Lisse nog drie zeges nodig heeft voor lijfsbehoud. Een overwinning op HHC zou in dat kader een stap in de goede richting zijn.

Ter Leede zorgde voor een sensatie door op de Westmaat bij IJsselmeervogels te winnen. Het betekende de tweede winst op rij voor de Wisman-brigade. De grote vraag is of Ter Leede bij Kozakken Boys opnieuw kan stunten. De Sassenheimers kunnen hoop putten uit de heenwedstrijd die met 2-1 werd gewonnen. Ter Leede heeft inmiddels Katwijk achter zich gelaten en zou bij een zege in Werkendam ook een andere streekgenoot, Noordwijk, voorbij kunnen stevenen.

Hoofdklasser Quick Boys treft in Putten het plaatselijke SDC. De ploeg van Ted Verdonkschot speelde de afgelopen weken driemaal op rij thuis en pakte zeven punten. Cijfermatig prima, maar het spel hield niet echt over. Putten werd eerder dit seizoen op Nieuw Zuid met 4-1 verslagen en is in principe een te nemen horde. Bij winst verkleint Quick Boys het gat met Sparta Nijkerk tot zeven punten.

De uitwedstrijd van FC Rijnvogels bij Swift komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Valken ’68 kwam op 8 februari voor het laatst in competitieverband in actie, maar geraakte in de tussentijd wel in het bezit van de tweede periode. De Valkenburgers zijn daardoor verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Maar wie weet wat er nog meer in het vat zit voor Valken. De achterstand op koploper HVC ’10 bedraagt immers maar zes punten. Valken gaat zaterdag op bezoek bij nummer voorlaatst DUNO.

Voor Kagia wacht een subtopper. De Lisserbroekers staan zelf derde en spelen uit bij de gedeelde nummer vier Zwammerdam. Kagia heeft slechts drie verliespunten minder dan koploper SEV en zal dus gebrand zijn op een overwinning. De heenwedstrijd werd door Kagia met 5-1 gewonnen.

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN