De titelkansen van VVSB en SJC zijn flink geslonken, waardoor van de regioploegen alleen nog FC Lisse voor het kampioenschap in aanmerking komt. Alle overige regioploegen moeten alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen.

VVSB kan uitstekende zaken voor een topdrieklassering doen. De Noordwijkerhouters treffen directe concurrent EVV. Samen met HBS staan de ploegen gedeeld tweede, elf punten achter koploper AFC. VVSB is inmiddels tien wedstrijden op rij zonder nederlaag, maar zal weer eens willen winnen van EVV. Dat lukte in september 2011 voor het laatst.

SJC-coach Laurens Mouter weigerde twee weken terug na de nederlaag tegen Neptunus/Schiebroek de handdoek te gooien. ,,Het klinkt gek, maar ik denk dat het ondanks de achterstand van zeven punten nog niet over is. We krijgen straks VELO, Magreb ’90 en Nieuwerkerk nog. Daar kunnen we veel goedmaken”, zei Mouter destijds. Voordat de strijd met de toppers van de ranglijst aangebonden kan worden, dient SJC zondag eerst nog de thuiswedstrijd tegen Poortugaal tot een goed einde te brengen.

Tweedeklasser SV Hillegom zal maar met één opdracht naar Amersfoort afreizen. De ploeg van coach Bas Naber dient nummer voorlaatst VVZA te verslaan. Wint Hillegom dan is het gevaar van directe degradatie geweken. In dat geval blijven ook de veilige plaatsen in zicht. Aan de andere kant: bij verlies zal VVZA tot op twee punten naderen.

In 2C leek het doek al te zijn gevallen voor Teylingen, maar na de overwinning op Delft gloort er toch weer een sprankje hoop aan de horizon. Zondag treffen de Sassenheimers Voorschoten ’97 en bij winst wordt het onderlinge verschil teruggebracht tot vijf punten. Een fors, maar wel overkomelijk verschil. Het woord is aan Teylingen.

Competitiegenoot Foreholte won eveneens zijn laatste wedstrijd, tegen Schipluiden, en volgens Bram van der Lans hebben de Voorhouters eindelijk de juiste speelwijze gevonden. ,,We blijven zo dicht mogelijk bij onszelf. Dit is het spelletje dat bij ons past. Het is misschien niet mooi, met veel lange ballen, maar het heeft wel effect.” Grote vraag is GONA ook het vuur na aan de schenen gelegd kan worden.

FC Lisse leek soeverein op weg naar de titel in 3A, maar na een gelijkspel en een nederlaag liggen de verhoudingen toch weer iets anders. Den Hoorn is tot op twee punten genaderd. De komende weken treft Lisse echter laaggeklasseerde ploegen, dus er is zeker nog niets aan de hand. Voor eigen publiek wacht zondag het treffen met SJZ, dat eerder dit seizoen met 4-1 werd verslagen.

Voor Van Nispen geldt juist het tegenovergestelde. De Zilkers moeten hun borst natmaken voor een reeks wedstrijden tegen de top van de ranglijst. De eerste zware opponent is Den Hoorn. Uit pakte Van Nispen verdienstelijk een punt. Mocht de equipe van Stephan Spruijt weer een resultaat neerzetten, dan wordt buurman FC Lisse bovendien een goede dienst bewezen.

Foto: Huub Slingerland

POPULAIRE BERICHTEN