De eerste beslissingen zijn een feit. Ter Leede is gedegradeerd en Rijnsburgse Boys wordt geen kampioen. Het lot van Katwijk hangt nog altijd aan een zijden draadje. Of gaat de equipe van Cees Bruinink paaszaterdag aangrijpen om te herrijzen? En gaat Quick Boys alsnog inlopen op Sparta Nijkerk? Vele vragen. De antwoorden volgen zaterdag.

Katwijk heeft haar lot niet meer in eigen handen. Wint Noordwijk één van zijn laatste drie wedstrijden, dan is het over en sluiten voor de landskampioen. De Noordwijkers treden zaterdag voor eigen publiek aan tegen Spakenburg. De Noordwijkers hopen nog altijd op rechtstreekse handhaving, maar moeten daarvoor een gat van vier punten met Barendrecht en Capelle overbruggen. Laatstgenoemde club is op de laatste speeldag te gast aan de Duinwetering.

Over twee weken speelt Noordwijk de uitwedstrijd bij Katwijk, dat zal hopen dat tegen die tijd de achterstand van zeven punten is geslonken. Katwijk treft zaterdag Barendrecht, dat dus ook nog niet veilig is. De Krombewoners speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen Rijnsburgse Boys, maar legden een verdienstelijke pot op de mat. Die vorm zal in de laatste drie duels moeten worden benaderd, al kan het zoals gezegd zaterdag al einde verhaal zijn. Nog niet eerder degradeerde een landskampioen rechtstreeks.

FC Lisse kan zich bij winst op Excelsior ’31 verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau. De fusieclub leek al zeker, maar pakte slechts vier punten uit de laatste vier duels. Zaterdag werd een kansloze nederlaag bij GVVV geslikt. Hoopgevend is dat Excelsior ’31 het winnen helemaal verleerd lijkt te zijn. De Rijssenaren deden dat 1 februari bij Ter Leede voor het laatst. Na zeven opeenvolgende nederlagen werd zaterdag verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Kozakken Boys. Excelsior staat vijf punten achter de p/d-plek van Noordwijk.

,,We willen nu zo hoog mogelijk eindigen”, zei Martin van Eeuwijk over de doelstelling van Rijnsburgse Boys. De titel is door het gelijke spel bij Katwijk uit zicht. De Rijnsburgers treffen zaterdag Capelle en kunnen bij winst streekgenoot Noordwijk een goede dienst bewijzen.

Uitgespeeld

Voor Ter Leede viel na de thuisnederlaag tegen ONS Boso Sneek het doek. De equipe van Henk Wisman treft zaterdag Excelsior Maassluis. Ter Leede zal proberen het seizoen eervol af te sluiten.

Hoofdklasser Quick Boys kreeg zaterdag in blessuretijd een bittere pil te verwerken bij Sparta Nijkerk. De Katwijkers leken op de zege af te stevenen en het gat te verkleinen tot een punt, maar in de 96e minuut maakte de thuisploeg gelijk. Nijkerk vierde die treffer alsof de titel binnen was, maar Quick Boys weigert zich al gewonnen te geven. De Katwijkers hebben hun hoop gevestigd op het zware programma van Nijkerk. Quick Boys mag zichzelf in ieder geval geen misstap permitteren tegen ODIN ’59.

De kampioenswedstrijd van FC Rijnvogels bij Forum Sport komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Aan kop van 2C veranderde afgelopen zaterdag niets. Gedeeld koplopers Valken ’68 en HVC ’10 wonnen beide hun wedstrijden. De Valkenburgers spelen zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en ontvangen hekkensluiter DSVP. HVC ’10 krijgt nummer negen Vitesse Delft over de vloer. Doelman Erwin van der Nagel gelooft heilig in de titelkansen van onze club van de week. ,,Wij gaan het worden.”

Ook Kagia dingt nog volop mee naar een hoofdprijs, al zet coach Jerry Ubink vooral in de nacompetitie. De Lisserbroekers ontsnapten zaterdag met een goal in blessuretijd tegen Lugdunum. Daardoor handhaafde Kagia zich samen met SEV aan kop, al heeft DWO minder verliespunten. De ploeg van Ubink heeft een bijzonder lastig slot van de competitie, om te beginnen met de uitwedstrijd tegen Koudekerk.

POPULAIRE BERICHTEN