We begonnen 2014 met een uitstekende eerste speelronde, maar vorige week was het weer dweilen met de kraan open. Wat gaat de derde speelronde ons brengen? Wie het weet, mag het zeggen.

De meest in het oog springende wedstrijd is de Bollenderby tussen vv Noordwijk en FC Lisse. Afgaande op de statistieken ligt een gelijkspel voor de hand. De laatste vier edities tussen beide clubs leverden namelijk geen winnaar op. Aan een puntendeling hebben beide ploegen alleen niet zo veel. Noordwijk en Lisse kunnen een driepunter goed gebruiken om uit de gevarenzone te geraken.

Lisse poetste vorige week de smadelijke nederlaag bij Rijnsburgse Boys (6-0) weg. Barendrecht toonde zich op Ter Specke een gewillig slachtoffer (5-1). Noordwijk kwam bij Kozakken Boys niet onverdienstelijk voor de dag, maar keerde ondanks een wereldgoal van Diederick Hoogerwaard puntloos huiswaarts. Na een 0-2 voorsprong werd met 3-2 verloren. Noordwijk kan bij winst Lisse tot op een punt naderen.

Eveneens zeer tot de verbeelding spreekt het treffen tussen Spakenburg en Katwijk, de laatste twee kampioenen van de zaterdagse Topklasse. De oranjehemden hebben met de Blauwen nog verschillende appeltjes te schillen. In het voorjaar van 2012 werd Spakenburg op De Krom kampioen, terwijl een jaar later Spakenburg op de eigen Westmaat het kampioenfeestje van Katwijk uitstelde door met 4-0 te winnen. Los van de nog te vereffenen rekeningen heeft Katwijk een overwinning nodig in de strijd tegen degradatie.

In de strijd om de onderste plaatsen speelt Ter Leede een cruciaal duel tegen Excelsior ’31. De Rijssenaren lijken na het vertrek van topschutter Denis Mahmudov volledig het spoor bijster. Omdat Ter Leede dertien van de vijftien punten voor eigen publiek vergaarde, zal de equipe van Henk Wisman met niets minder dan de winst genoegen moeten nemen.

Een gehavend Rijnsburgse Boys leed vorige week een kansloze nederlaag bij IJsselmeervogels. Duidelijk werd dat de Uien zonder topschutter Raily Ignacio een klasse minder zijn. Ignacio hoopt tegen ONS Boso Sneek weer van de partij te zijn. En eerlijk is eerlijk: dat scheelt een slok op een borrel. Rijnsburgse Boys won eerder dit seizoen in Sneek met 4-2. Een dergelijk resultaat (lees:overwinning) zou de ploeg van coach Niek Oosterlee zeer welgevallig zijn.

Cijfermatig kwam Quick Boys prima uit de winterstop. Er werd gewonnen bij de amateurs van Volendam en van Sportlust ’46. Toch hield het spel niet over. Dat zal de komende weken beter moeten. De uitwedstrijd bij SDC Putten is de eerste krachtmeting in een serie van vijf. Op Nieuw Zuid zegevierde de ploeg van Ted Verdonkschot eerder dit seizoen nog met 4-1.

Bij onze club van de week, FC Rijnvogels, lijkt dit seizoen echt alles mee zitten. De Katwijkers verspeelden vorige week bij WVHEDW (1-1) weer eens punten, maar omdat concurrent Swift verloor, werd de voorsprong nog opgebouwd. Zaterdag treft Rijnvogels voor eigen publiek Nootdorp. In september werd de uitwedstrijd moeizaam met 3-2 gewonnen.

Valken ’68 moest met een thuisnederlaag tegen Monster stevige pas op de plaats maken. Niet alleen wat betreft de bovenste plaatsen op de ranglijst, maar ook in de strijd om de tweede periodetitel. Daarin is Valken van de eerste naar de vierde plaats gekukeld. Valken ’68 moet zelf winnen bij Lyra en hopen dat de concurrentie de fout ingaat.

Kagia profiteerde optimaal van het gelijkspel tussen DWO en SEV en naderde de koplopers tot op zes punten. Om de lijstaanvoerder serieus schrik aan te jagen, zal Kagia de komende weken moeten blijven winnen. Dat wordt op bezoek bij Docos zeker niet eenvoudig. De Leidenaren pakten uit de laatste zes duels liefst zestien punten.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN