De laatste speelronde voor de winterstop is gevoelsmatig altijd een hele belangrijke. Bij winst ga je met een goed gevoel de winterstop in. Een verliespartij kan de feestdagen wel eens een lange en pijnlijke zit maken.

Omdat de degradatiekraker Katwijk – Ter Leede later vandaag apart aan bod komt, beginnen we met Rijnsburgse Boys. De ploeg van Niek Oosterlee is na de zege bij Excelsior ’31 de best genoteerde Bollenstreekclub in de zaterdagse Topklasse. De laatste wedstrijd van 2013 is echter allesbehalve een eenvoudige: Rijnsburgse Boys speelt uit bij nummer twee Kozakken Boys, dat de drie laatste onderlinge ontmoetingen wist te winnen. Bij winst verkleinen de Uien het gat tot drie punten.

FC Lisse heeft na drie opeenvolgende nederlagen pas op de plaats moeten maken en heeft zich bij de regioclubs in het rechterrijtje gevoegd. De Lissenaren zullen geen verdere schade willen oplopen, maar de tegenstander van zaterdag is niet de eerste de beste. Koploper IJsselmeervogels reist namelijk af naar Ter Specke. In de seizoensouverture kwamen beide ploegen nog een doelpuntloze remise overeen.

Noordwijk pakte vier punten uit de laatste twee duels en gaat op bezoek bij GVVV. De Veenendalers zijn misschien wel de meest wisselvallige ploeg van de competitie: GVVV won de eerste periodetitel, maar staat inmiddels negende. Noordwijk won vorig jaar in Veenendaal met 2-0. Grote man was toen Kees ‘Pier’ Tol, de topschutter die zo node gemist wordt in de punt van de aanval. Noordwijk is met vijftien goals de minst trefzekere ploeg van de competitie.

In de Hoofdklasse A lijkt Quick Boys langzamerhand zijn draai te vinden. De Katwijkers boekten zaterdag tegen Bennekom de grootste seizoenszege en zijn inmiddels opgerukt naar de derde plaats. Mocht Quick Boys zaterdag ook bij Huizen winnen, dan ligt er een goede basis om in de tweede seizoenshelft wellicht voor de titel mee te doen.

Eersteklasser FC Rijnvogels kroonde zich al tot Herbstmeister en niets lijkt de ploeg van coach Hein van Heek een stap hogerop in de weg te staan. Rijnvogels staat acht punten los en krijgt zaterdag nummer drie Zwaluwen ’30 op bezoek. Wedstrijden van de Kooltuinbewoners staan dit seizoen garant voor spektakel. Rijnvogels is met 38 goals, een gemiddelde van meer dan drie per wedstrijd, met afstand de meest scorende ploeg van zijn afdeling.

Drie opeenvolgende zeges boekte Valken ’68 de afgelopen weken en zaterdag moet daar op papier een vierde bij kunnen komen. Gezien de stand op de ranglijst zijn de Valkenburgers verplicht om bij nummer elf Naaldwijk te winnen. Valken verkeert dus in goede vorm, maar omdat koploper HVC ’10 ook maar zelden een steek laten vallen, bedraagt de achterstand nog altijd elf punten.

Kagia moest afgelopen weekeinde voor het eerst sinds 13 april weer eens een nederlaag slikken. Toen werd bij SEV verloren. De Leidschendammers zijn zaterdag de opponent voor Kagia, dat na het 1-4 verlies tegen Oegstgeest ongetwijfeld uit is op revanche. Het treffen mag het predikaat van een topper dragen. SEV staat tweede, op de derde plaats gevolgd door de Kagianen. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten.

POPULAIRE BERICHTEN