Met twee derby’s en een degradatiekraker staat er in de zaterdagse Topklasse een aantal affiches op het programma om je vingers bij af te likken.

Omdat Noordwijk – Rijnsburgse Boys later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod komt, beginnen we met Ter LeedeFC Lisse. De bevriende clubs verkeren beide in de problemen, waarbij het water Ter Leede het dichtst aan de lippen staat. De Sassenheimers staan laatste en de achterstand op de door FC Lisse bezette veilige twaalfde plaats bedraagt tien punten.

Eerder dit seizoen won Lisse de burenruzie met 1-0 door een late goal van Justin Valk. De verdediger droeg zijn winnende goal op aan zijn overleden oma. Voor Lisse geldt eveneens dat er de komende weken punten gepakt moeten worden. Na Ter Leede staan ook ontmoetingen met Excelsior Maassluis en Scheveningen op de rol. Tussendoor wordt ook nog HHC Hardenberg ontvangen.

Het absolute moeten geldt zaterdag ook voor Katwijk. De oranjehemden spelen thuis tegen Capelle. Bij verlies ziet Katwijk het gat met de Capellenaren oplopen tot tien punten en lijkt de witte vlag al voorzichtig gehesen te moeten worden. Volgens Robbert Susan moet Katwijk van de laatste tien wedstrijden er minimaal zeven winnen. De middenvelder is vanwege een schorsing zaterdag niet van de partij.

Quick Boys kwam op 25 januari voor het laatst in actie en kan dus uitgerust aan het thuisduel tegen DVS ’33 beginnen. De Katwijkers verzekerden zich zonder te spelen van de tweede periodetitel en zag bovendien koploper Sparta Nijkerk punten morsen. De achterstand bedraagt nu vijf verliespunten. Quick Boys verloor de heenwedstrijd ongelukkig met 3-1 van DVS ’33 en heeft dus nog een appeltje te schillen met de club uit Ermelo.

FC Rijnvogels heeft geen competitieverplichtingen, maar speelt voor de achtste finale van de Districtsbeker bij sc Feyenoord. Rijnvogels speelt drie klassen hoger, maar op basis daarvan van een makkie spreken, zou onterecht zijn. Feyenoord stapte afgelopen zomer over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en moest daardoor in de Vierde Klasse beginnen. Met de volle buit uit zestien duels en al bijna honderd treffers zijn de Rotterdammers duidelijk te goed voor het laagste amateurniveau.

Derdeklasser Kagia is weer helemaal back in business, maar gaat zaterdag een uiterst lastige opgave tegemoet. Opponent Docos verkeert in bloedvorm en pakte negentien punten uit de laatste zeven duels. Bovendien kunnen de Leidenaars beslag leggen op de tweede periodetitel. Kagia mag dus aan de bak, maar zal – nu het volledig terug is in de titelrace – geen averij willen oplopen.

Tweedeklasser Valken ’68 is vrij

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN