Met nog drie speelronden te gaan tot de winterstop breken er spannende tijden aan voor bijna alle clubs. Op bijna de helft van de competitie worden een aantal dingen duidelijk. Wordt het serieus vechten tegen degradatie, of de weg naar boven inslaan? Deze vragen worden zaterdag beantwoord.

FC Lisse kreeg twee tikjes te verwerken. Voor de competitie werd met 3-1 verloren van Excelsior ’31. Midweeks in de beker ging het fors mis tegen Nieuwenhoorn (1-5). Tegenstander Kozakken Boys verloor vorig week ook, verrassend van ONS Sneek. Als Lisse op Ter Specke wint, wipt het over de Werkendammers heen en behoudt het aansluiting met de top. Lisse kan goede statistieken overleggen tegen Kozakken Boys. Aan het begin van vorig seizoen zegevierde het elftal van Mischa Salden met 2-1. In februari werd het maar liefst 0-4 voor de blauwgelen.

De echte kraker is natuurlijk Noordwijk tegen Katwijk. Een heus degradatieduel aan de Duinwetering. Wie dat voor aanvang van het seizoen had voorspeld, was voor gek versleten. Het credo is simpel. Wie wint haakt aan, wie verliest wordt verder in de zorgen gedrukt.

Katwijk moet het waarschijnlijk zonder een aantal basiskrachten doen. Cees Bruinink liet aan VIDB weten de nodige twijfelgevallen te hebben. Zo kampen Robbert Susan, Romano de Jonge en Michiel van Dam met enkelklachten. Jesse Dingjan is met een breukje in zijn enkel en gescheurde enkelbanden zes tot acht weken uitgeschakeld.

Rijnsburgse Boys – GVVV is het derde fraaie affiche van de middag. Beide ploegen staan voor hun doen te laag op de ranglijst en willen omhoog. De Uien leken op het juiste pad te zitten maar verloren vorige week schlemielig in blessuretijd met 3-2 in en van Capelle. De laatste weken gaat de ploeg wel steeds beter voetballen. Kunnen de geelzwarten op de eigen Middelmors de draad weer oppakken tegen misschien wel de best voetballende ploeg uit de Topklasse? Vorig seizoen werd het 3-1 door treffers van Martijn Gootjes, Kevin Winter en Bart Freke.

Voor Ter Leede is het zaak dat er thuis tegen Scheveningen gewonnen wordt. Het elftal, met nog steeds interim-trainer Jan Blankenspoor aan het roer, snakt naar een overwinning. De Sassenheimers leden vorige week een kanloze nederlaag (4-1) tegen Excelsior Maassluis. Positief is dat de twee gewonnen wedstrijden beide werden geboekt aan de Roodemolen. Kan het opnieuw tegen Scheveningen?

In de Hoofdklasse A zal Quick Boys zich willen revancheren voor de beschamende nederlaag van vorige week tegen Montfoort. De Katwijkers gingen met maar liefst 3-0 onderuit tegen de nummer laatst. Wil de ploeg van Ted Verdonkschot zicht houden op eventuele promotie moet er bij ODIN ’59  worden gewonnen. Een zware opgave gezien de uitslag van vorig seizoen. Toen werd het maar liefst 4-1 voor de Heemskerkers.

In de eerste klasse B krijgt FC Rijnvogels Forum Sport uit Voorburg op bezoek. De ploeg van Hein van Heek lijkt dit seizoen onbedreigd op de titel af te stevenen. De Katwijkers hebben al straatlengte voorsprong op naaste belager Swift opgebouwd en zijn bij winst Herbstmeister. Vorige week werd nog de vierde ronde van de districtsbeker bereik door een 1-0 overwinning op GHC.

Tweedeklasser Valken ’68 reist zaterdag af naar Pijnacker voor de confrontatie met DSVP. Het elftal van Andries Wendt lijkt, zo vroeg in het seizoen, al te weten waar het gaat eindigen; namelijk in de middenmoot. De bovenste ploegen lijken al te ver weg en de ploegen onderaan het tableau staan ook al op een geruststellende achterstand. Een overwinning op de nummer twaalf zou pas de tweede uitoverwinning van het seizoen zijn. De eerste werd twee weken geleden tegen nummer drie MVV ’27 behaald. Kunnen de Valkenburgers opnieuw toeslaan?

Kagia is dit seizoen in de derde klasse A nog ongeslagen. Met zes overwinningen en vier gelijke spelen bezetten de Lisserbroekers de derde plaats op de ranglijst. De ploeg staat slechts vier punten achter koploper DWO. Kagia moet zijn ongeslagen status verdedigen tegen Koudekerk, dat de vierde plaatst bezet. Een subtopper dus.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN