Het meest in het oog springend zijn de clashes tussen de gemeenten Katwijk en Spakenburg. Op de blauwe kant van de Westmaat onvangt Spakenburg Rijnsburgse Boys, terwijl op de Katwijkse Krom IJsselmeervogels te gast is.

Katwijk en IJsselmeervogels hebben beiden iets goed te maken. De oranjehemden, regerend landskampioen, presteren met een veertiende plaats ver onder de verwachtingen. De ploeg van Cees Bruinink ging de afgelopen drie duels onderuit. Ijsselmeervogels zal op eerherstel uit zijn na het verlies van de derby tegen Spakenburg, dat in het hol van de leeuw met 0-2 won.

Spakenburg, de kampioen van het seizoen 2011/2012, lijkt onder Jochem Twisker weer de weg omhoog gevonden te hebben. Datzelfde kan gezegd worden van Rijnsburgse Boys, dat de afgelopen twee wedstrijden wist te winnen. Spakenburg en Rijnsburgse Boys zijn respectievelijk de nummer tien en twaalf van de ranglijst en het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt.

Noordwijk pakte eveneens de volle buit uit de laatste twee wedstrijden en gaat bij Excelsior Maassluis voor drie op een rij. De gastheren zijn na een veelbelovend begin van de compettie ver teruggezakt en hebben na vijf opeenvolgende nederlagen alleen nog Ter Leede onder zich.

De Sassenheimers hebben de rode lantaarn in handen en uitzicht op betere tijden lijkt er (voorlopig) nog niet. De aanstelling van een nieuwe coach laat nog altijd op zich wachten en Vrouwe Fortuna lijkt Ter Leede ook niet echt gunstig gezind. Zaterdag in de streekderby tegen Noordwijk werd voor de zoveelste keer dit seizoen een late tegentreffer geincasseerd. De thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg is op papier ook zeker geen eenvoudige.

FC Lisse is op vooralsnog een positieve uitzondering op het matige presteren van de Bollenstreekclubs. De ploeg van Misha Salden staat keurig zesde, slechts drie punten achter de koplopers GVVV en Kozakken Boys. Lisse gaat zelf op bezoek bij nummer vier Capelle en kan bij winst uitstekende zaken doen.

In de Hoofdklasse A kan Quick Boys zich nu al geen puntenverlies meer permitteren. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk bedraagt al negen punten. Het maakt de opdracht bij Montfoort er niet eenvoudiger op. Op vreemde bodem wisten de Katwijkers dit seizoen nog niet te imponeren. De eerste uitwedstrijd bij Sportlust ’46 werd nog gewonnen, maar daarna keerde Quick Boys puntloos huiswaarts na bezoeken aan DVS ’33, DOVO en Ajax.

Quick Boys krijgt volgend jaar mogelijk te maken met FC Rijnvogels, dat op ramkoers ligt in 1B. De ploeg van trainer Hein van Heek is nog ongeslagen en speelde pas eenmaal gelijk. De derby’s tegen GHC en RCL werden afgelopen weken zonder schade doorstaan, hoewel het spel niet grandioos was. Rijnvogels zou bij winst op nummer elf Haaglandia weer uitstekende zaken kunnen doen, aangezien achtervolgers GHC en Swift elkaar treffen.

Valken ’68 krijgt in 2C koploper HVC ’10 op bezoek. Onaantastbaar is de club uit Hoek van Holland zeker niet, want afgelopen zaterdag werd de eerste nederlaag geslikt. Valken ‘68, dat volgens doelman Erwin van der Nagel de beste selectie ooit heeft, voldoet met de huidige achtste plaats niet aan de verwachtingen, maar is in eigen huis nog wel ongeslagen.

Kagia is in 3A eveneens nog zonder nederlaag, maar toch bedraagt de achterstand op koploper DWO al vier punten. Dat komt omdat de Lisserbroekers naast vier zeges ook al viermaal remiseerden, waaronder zaterdag tegen Oosterheem (0-0). Het treffen met Semper Altius mag een subtopper genoemd worden. Het betreft hier de nummers drie en vijf van de ranglijst.

Foto Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN