Met een subtopper en een streekderby op het programma komt de voetballiefhebber uit de Bollenstreek ook zaterdag weer uitgebreid aan zijn trekken.

FC Lisse ontvangt op Ter Specke GVVV en kan bij winst de Veenendalers passeren. De ploeg van coach Misha Salden speelde afgelopen weekeinde met 1-1 gelijk bij Capelle. Op het oog geen slecht resultaat op de moeilijk te nemen vesting van Capelle, maar toch keerden de bezoekers met een kater huiswaarts. Er waren twee punten verloren, zo was het algemene gevoel in het Lisse-kamp. Zaterdag dan maar orde op zaken stellen tegen GVVV, een ploeg waarvan nog nooit werd gewonnen in de Topklasse.

Het oog van de liefhebber zal zeker ook op Rijnsburgse Boys – Katwijk gericht zijn. Wie voor het seizoen had voorspeld dat de rivalen na elf speelronden respectievelijk twaalfde en vijftiende zouden staan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Met name Katwijk zit in de hoek waar de klappen vallen. Het elftal van Cees Bruinink verloor al vier keer op rij en incasseerde al zes rode kaarten dit seizoen.

Rijnsburgse Boys, dat zeven punten pakte uit de laatste drie wedstrijden, zou bij winst Katwijk zelfs naar de laatste plek kunnen drukken. Vereiste is wel dat Ter Leede wint bij Sneek. De Sassenheimers reizen in ieder geval met het nodige vertrouwen af naar het hoge Noorden. Tegen HHC Hardenberg werd zaterdag de eerste zege onder interim-coach Jan Blankenspoor geboekt.

Noordwijk moest na twee opeenvolgende overwinningen weer pas op de plaats maken. Bij agstgegner Excelsior Maassluis werd met 2-0 verloren, waardoor de roodwitten nog altijd in de onderste regionen van de ranglijst verkeren. Het verschil met nummer zes Barendrecht bedraagt echter maar vier punten, dus van paniek zal geen sprake zijn aan de Duinwetering. Gezien het zware programma dat Noordwijk voor de winterstop nog te wachten staat, is het zaak dat de kustbewoners voor eigen publiek met Scheveningen afrekenen.

Druk op de ketel

Quick Boys weet wat het te doen staat als Sparta Nijkerk op bezoek komt. Voor de ploeg van coach Ted Verdonkschot telt enkel een overwinning tegen de huidige koploper van de Hoofdklasse A. Sparta Nijkerk heeft tien punten meer en lijkt bij een overwinning Quick Boys al definitief buitenspel te zetten voor de titel. De Katwijkers hebben na de afgelasting van zaterdag bij Montfoort nog wel een wedstrijd tegoed.

In 1B lijkt het al negen speelronden een uitgemaakte zaak dat Rijnvogels de titel gaat pakken Iedere week komt de ploeg van coach Hein van Heek rianter aan kop. Inmiddels staat Rijnvogels zeven punten los. Zaterdag gaan de Valkenburgers op bezoek bij degradant Alexandria ’66, dat in eigen huis nog ongeslagen is. Rijnvogels kennende zal de ploeg van dat gegeven niet snel in paniek raken.

Voor plaatsgenoot Valken ’68, uitkomend in 2C, lijkt het halen van de nacompetitie nu al het hoogst haalbare. De equipe van Andries Wendt verloor zaterdag van koploper HVC ’10 en zag daardoor de achterstand groeien tot elf punten. Zaterdag moet Valken ’68 op bezoek bij nummer drie MVV ’27. Allesbehalve een gemakkelijke opgave. Zeker als je ogenschouw neemt dat vier uitwedstrijden dit seizoen pas een schamel puntje opleverden voor Valken.

In 3A treft Kagia ongetwijfeld een getergd Lugdunum. De Leidenaars kregen zaterdag met 8-2 op de broek van Koudekerk en zullen voor eigen publiek niets liever dan revanche willen nemen. Kagia presteert met een derde plaats naar behoren. De Lisserbroekers zijn na negen wedstrijden nog ongeslagen.

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN