Er zouden zomaar een hoop beslissingen kunnen vallen dit weekend. SJC kan kampioen worden, Foreholte vrijwel zeker de nacompetitie ontlopen en Teylingen kan een directe concurrent om de derde periode een tik uitdelen. Kortom, kunnen de bloemen dit weekend mee? Of moeten we toch een weekje wachten?

In de Hoofdklasse kan aankomende zondag de definitieve beslissing vallen in de titelstrijd. SJC neemt het in een absolute kraker op tegen de nummer twee, Achilles 1894. Bij winst van de Noordwijkers is de schaal binnen en kan er op De Lageweg gefeest worden. De ploeg van Sjaak Polak kan zich gaan opmaken voor een heet potje in Assen. In eigen huis kreeg SJC namelijk flink klop: 1-5.

Het is overigens de eerste keer dat deze twee ploegen elkaar in Assen treffen. Vorig seizoen was de thuisspelende ploeg nog actief in de Eerste Klasse. Er zullen een hoop supporters meereizen met Polak en co. De Noordwijkers nemen twee bussen aan fans mee.

Ook in de Eerste Klasse staat er een belangrijk affiche op het menu. sv Hillegom neemt het in Driehuis op tegen RKVV Velsen. De ploeg van Arend Jan Kranenburg staat vooralsnog op een plek die nacompetitie inhoudt. De achterstand op de veilige plek bedraagt drie punten. Het is nog erg spannend onderin aangezien vier clubs uitvechten wie er de nacompetitie ingaat. Naast AGB en Hillegom, zijn ook Zeeburgia en Velsen ploegen die het moeilijk hebben.

Bij een eventuele overwinning van de Hillegommers op Velsen, is de achterstand nog meer twee punten in het voordeel van de laatstgenoemde ploeg. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel op De Zanderij. AGB neemt het in eigen huis op tegen FC Uitgeest en Zeeburgia speelt in Amsterdam tegen LSVV.

Hillegom – Velsen eerder dit seizoen: een regenachtig plaatje

In de Tweede Klasse zouden dit weekend een aantal dingen duidelijk kunnen worden. Teylingen neemt het in Den Haag op tegen een directe concurrent om de Derde Periode. TAC’90 is de tegenstander van de Sassenheimers. Ook gezien de stand op de ranglijst is dit een interessant duel. De thuisspelende ploeg heeft één punt meer dan de ploeg van Marc van Wonderen en staat daarmee op de vijfde plek. Het resultaat van de wedstrijd op De Roodemolen biedt perspectief voor Teylingen. Toen wonnen de rood-zwarten met 4-1.

Voor Foreholte staat er moeilijkere klus op het programma. De ploeg van Marcel IJzendoorn verzuimde twee weken geleden om zich goed als veilig te spelen. In de allerlaatste minuut verspeelden de Voorhouters drie punten tegen directe concurrent HVV. Foreholte staat vooralsnog op een veilige plek, maar het gat bedraagt maar één punt. Dit weekend moeten de mannen van IJzendoorn afreizen richting Den Haag voor het duel tegen medekoploper VUC. Eerder dit seizoen op de Elsgeest wist Foreholte zich naar een knap gelijkspel te knokken: 3-3.

Onze clubs in de Derde Klasse, Van Nispen en Warmunda, draaien vooralsnog een kleurloos seizoen. Laatstgenoemde mag dit weekend wederom in eigen huis een poging doen om punten te pakken. De ploeg van Alan Campfens zal met een vervelend gevoel terugkijken op de vorige speelronde. Toen werd in de laatste minuten met 0-1 verloren van DIOS. Deze week neemt de club uit Warmond het op tegen SJZ. Beide ploegen moesten het eerder dit seizoen met een puntendeling doen: 2-2.

Ook Van Nispen zal met een vervelend gevoel terugblikken op de vorige speelronde. In eigen huis werd de ploeg van René Ras met 0-5 verslagen. Daarnaast zal de ploeg uit De Zilk zich nog achter de oren krabben als ze de tegenstander van dit weekend zien: Nicolaas Boys. In eigen huis creëerde Van Nispen ontzettend veel kansen, maar kwam het niet verder dan een 1-2 nederlaag.

Foto Teylingen: Peer Compeer
Foto Hillegom: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Kampioensvoorbeschouwing: ,,Frank mag op de terugreis mee”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)