Een mooi affiche zondag in Amsterdam. VVSB treedt aan tegen koploper AFC. Beide ploegen zijn al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Zeker voor VVSB een prachtige reeks maar na twee gelijke spelen wordt het weer eens tijd voor een overwinning.

VVSB, dat midweeks met 3-2 de bekerwedstrijd tegen Scheveningen verloor, zal dus alle zeilen moeten bijzetten om een goed resultaat weg te slepen uit Amsterdam. Vorig jaar eindigde de clash tweemaal in een gelijkspel. Spanning alom dus op sportpark Goed Genoeg.

Spits Mike van Dam stelde dat SJC klaar is voor een aanval op de troon. Of dit zo is zal blijken wanneer de Noordwijkers op bezoek gaan bij nummer twee Nieuwerkerk. SJC, dat op plaats drie bivakkeert, zal bij een overwinning de Nieuwerkerkers passeren. SJC kan een overwinning dus meer dan goed gebruiken.

SV Hillegom mag op bezoek bij FC Abcoude, dat tot nog toe nagenoeg exact dezelfde cijfers behaalde als de Hillegommers. Beide ploegen verzamelden tien punten. Enige verschil is dat de plaatselijke FC uit Abcoude twee doelpunten meer scoorde dan de Hillegommers en er welgeteld één meer tegen kreeg. Op basis van de statistieken dus een spannende pot voor de fusieclub.

Bollenstreekse overwinningen aan de Brasserkade?

Aan de mannen van Kees Zethof, Foreholte, de lastige taak om een mooi resultaat weg te slepen aan de Brasserkade bij Concordia Delft. De medepromovendus staat namelijk op een verdienstelijke tweede plaats in 2C. Foreholte doet het met een negende plek niet verkeerd, al heerst toch wel de opvatting dat men hoger had kunnen en moeten staan. Afgelopen zondag Foreholte men gelijk met 1-1 tegen GONA. DeVoorhouters kregen echter de betere kansen op een overwinning.

Teylingen werd van het kastje naar de muur gestuurd door Voorschoten 97 en verloor met 5-0. Grote vraag is of trainer Erwin van der Zee de neuzen weer de goede kant op heeft gekregen. De Sassenheimers moeten op sportpark de Roodemolen aantreden tegen Schipluiden. De middenmotor verloor in de meest recente speelronde van ROAC, de ploeg waar Teylingen recentelijk overtuigend van won. Een gebrek aan strijdlust brak Teylingen tegen Voorschoten op, dit zal tegen Schipluiden anders moeten. Lukt dit, dan liggen er zeker kansen voor de rood- zwarten.

De zondagtak van FC Lisse doet het in 3A meer dan goed met een verdienstelijke tweede plaats op de ranglijst. De Lissenaren mogen net als Foreholte naar de Brasserkade in Delft, waar laagvlieger DHL op hen wacht. Met maar één punt achterstand op koploper Den Hoorn kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden voor de brigade van coach Van der Voort.

Van Nispen heeft een lastige klus in het vooruitzicht. De nummer drie van de ranglijst, Meerburg, is namelijk de tegenstander. In Zoeterwoude mag Van Nispen trachten om drie punten weg te kapen. De Meerburgers, met good-old Jelle Korbee in de gelederen, degradeerden vorig jaar uit de tweede klasse. Van Nispen promoveerde vanuit de vierde klasse.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN