Bij de zondagploegen uit onze regio kan je spreken van ‘mixed feelings’. SJC, Teylingen en Warmunda zullen blij zijn met het voorlopige competitieverloop. Hillegom, Foreholte en Van Nispen daarentegen hopen deze zondag afscheid te nemen van de laatste plaats, of in ieder geval een gooi te doen naar een plek boven de degradatiestreep.

Je wist dat een nederlaag ooit zou gaan komen bij SJC. Maar dat er vorige week met 5-1 zou worden verloren van Achilles 1894 had ook trainer Sjaak Polak niet verwacht. ,,De decembermaanden zijn nog niet eens begonnen, maar de cadeautjes die we hebben gegeven hoef ik de komende feestdagen niet nog een keer te zien”, zei hij na afloop van het duel.

Daardoor is de voorsprong van de koploper in de Hoofdklasse A geslonken naar vier punten. Uit bij promovendus Purmersteijn mag de ploeg laten zien dat het een incidenat was. De ploeg uit Noord-Holland verzamelde zestien punten en staat keurig gedeeld achtste.

‘De Voorhouters schoten er feitelijk niets mee op want de rode lantaarn is nog steeds in het bezit van Foreholte.’

SV Hillegom kon de zege op LSVV niet helemaal een goed vervolg geven. Tegen concurrent Velsen werd het 1-1. Good old Ronald Turenhout bezorgde zijn ploeg met een fraaie treffer een niet meer verwacht punt.  ,,Achteraf bezien ben ik blij dat we niet hebben verloren van Velsen. Het was ook niet terecht geweest”, vond trainer Arend Jan Kranenburg.

Daardoor bivakkeert de ploeg nog altijd op de laatste plaats. Op bezoek bij Zeeburgia in Amsterdam krijgen de withemden een nieuwe kans om het gat met de rest te dichten. Zeeburgia staat elfde met ook maar negen punten.

Foreholte pakte vorige week eindelijk weer eens een puntje. Tegen VUC werd het in een spectaculair en leuk duel 3-3. De Voorhouters schoten er feitelijk niets mee op want de rode lantaarn is nog steeds in het bezit van Foreholte. Zondagmiddag moet het tegen HVV eindelijk eens gebeuren.

Nieuwkomer Lasse van Wijk is één van de uitblinkers dit seizoen bij Teylingen

De traditieclub staat slechts twee puntjes boven de roodhemden en een overwinning zou voorzichtig aansluiting betekenen richting betere tijden. Nieuw verlies betekent dat Marcel IJzendoorn in z’n laatste seizoen alle zeilen moet bijzetten om niet te degraderen.

Teylingen zette de goede vorm voort door gedecideerd met 4-1 te winnen van TAC’90 dat vierde staat in de Tweede Klasse C. Het verschil is nog maar een puntje met de Sassenheimers, die nu zevende staan. Tegen nummer laatst Laakkwartier moet de stap naar de echte top gezet worden. Dat zal in Den Haag nog niet makkelijk worden, maar Laakkwartier is niet meer de ploeg van de laatste jaren en verloor zondag nog kansloos met 6-0 van Pancratius.

Van Nispen wacht na negen duels nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Tegen koploper Nicolaas Boys werd er slechts met 2-1 verloren, maar daar kochten De Zilkers uiteindelijk niets voor. De blessures zijn er nog steeds en dus is het voor Rene Ras iedere week puzzelen.

‘Met een zevende plek en dertien punten lijkt de formatie veilig voor eventuele zorgen, maar alles staat nog heel erg dicht bij elkaar.’

Vooral voorin wordt Mike van Haaster node gemist. De topschutter is nog steeds niet beschikbaar en daardoor is scoren een heel lastige opgave voor de geelhemden. Uit bij de Kickers’69 gaat de formatie vanmiddag op jacht naar drie punten. De gastheren staan achtste met dertien punten en verloren hun laatste duel met 2-0 van WVC.

De gezichten staan bij SV Warmunda een stuk vrolijker. Op bezoek bij SJZ werd weer een puntje gesprokkeld. Het was het eerste gelijkspel in de competitie voor de Warmondenaren. Met een zevende plek en dertien punten lijkt de formatie veilig voor eventuele zorgen, maar alles staat nog heel erg dicht bij elkaar.

Stompwijk’92 komt op bezoek bij de equipe van Alan Campfens en dat is ook weer een duel waar iets te halen valt voor Warmunda. Echter bij verlies wipt de nummer tien over de thuisploeg heen. Genoeg te winnen en te verliezen dus.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)