Wederom een topduel voor VVSB. Na het knap gewonnen uitduel bij koploper AFC krijgen de Noordwijkerhouters nummer drie De Treffers op bezoek. VVSB kan bij een overwinning De Treffers op twee punten naderen, de paars- gelen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld dan de gasten. Een mooi affiche dus in Noordwijkerhout.

VVSB verloor thuis nog nooit van De Treffers. Met dit gegeven in het achterhoofd zullen de mannen van trainer Wilfred van Leeuwen wederom vol de strijd aangaan en de ongeslagen reeks van inmiddels acht wedstrijden proberen uit te breiden.

SJC draait tot dusver een prima seizoen. Momenteel bezetten de Noordwijkers een mooie derde plaats, op vijf punten afstand van koploper Magreb ’90. Deze ploeg komt zondag op bezoek aan de Lageweg. Een overwinning voor SJC is uitermate belangrijk om in de strijd om de titel mee te blijven doen. Bij een verlies lijkt een kampioenschap een moeilijk verhaal te gaan worden.

Fusieclub SV Hillegom wist zondag wederom niet te winnen en is inmiddels gezakt naar de voorlaatste plaats in 2B. Na drie verliespartijen op rij is een overwinning op het één plaats hoger geklasseerde Nieuw- Utrecht meer dan welkom. Weten de Hillegommers wederom niet te winnen, dan komt de rode lantaarn steeds dichterbij.

In 2C krijgt Foreholte het uit de eerste klasse gedegradeerde Excelsior ‘20 op bezoek. De Schiedammers zijn één van de titelkandidaten en doen het prima met een derde plaats. Foreholte draait vooralsnog een wisselvallig seizoen met drie overwinningen, drie gelijke spelen en vijf verliespartijen.

Cruciale wedstrijden

Het Sassenheimse Teylingen verloor vorige week kansloos van Schipluiden. Het werd 1-5 op sportpark de Roodemolen. Twee belangrijke wedstrijden naderen voor de rood- zwarten, die momenteel dertiende staan. Aankomende tegenstander is GDA, de huidige nummer elf in 2C. Een week later komt nummer laatst RKDEO op bezoek. Mooie resultaten tegen deze ploegen kunnen ervoor zorgen dat de Sassenheimers nog met een redelijk gevoel de winterstop in gaan.

Trainer van der Voort noemde het leven bij FC Lisse zondag momenteel ‘goed’. Daar valt zeker iets voor te zeggen, want de Lissenaren gaan momenteel aan kop in 3A. De Lissenaren zijn bovendien de meest scorende ploeg van de afdeling. Middenmoter Stompwijk ’92 is de tegenstander die het Lisse zondag lastig moet gaan maken.  Vorig jaar werd het 2-1 voor de Lissenaren, die overigens met een schuin oog de wedstrijd tussen nummer twee en drie, Den Hoorn en Meerburg,  in de gaten zullen houden.

In dezelfde competitie weet de jonge brigade van Van Nispen zich redelijk staande te houden. Een negende plaats is de huidige stand van zaken voor de promovendus. Tegenstander MMO is de huidige nummer zes. Een pittige, maar niet onmogelijk te nemen horde voor de Zilkers, die afgelopen weekeinde maar nipt verloren van Meerburg.

Tekst: Ramon Weyers

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN