Het kan niet op voor VVSB. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen is nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Een ongekende luxe voor de Noordwijkerhouters. Na de knappe overwinning op De Treffers wacht nu wederom een bekende naam in het zondagamateurvoetbal, FC Lienden. De club uit de Betuwe draait tot dusver een matig seizoen. Met dertien punten uit dertien wedstrijden bezetten zij de twaalfde positie.

Op sportpark de Boekhorst zal men tekenen voor het resultaat van eerder dit seizoen, Lienden werd toen namelijk met 0-2 verslagen. Hoe dan ook kan VVSB tevreden de winterstop in om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, waarin als de Noordwijkerhouters deze vorm weten te behouden, wellicht heel wat moois te wachten staat.

Ook buurman SJC draait een uitermate sterk seizoen. De Noordwijkers onderstreepten dit door koploper Magreb ’90 aan de zegekar te binden. Hierdoor hebben de zwart-witten een gaatje geslagen met nummer drie Nieuwerkerk en liepen zij in op Magreb. SJC mag op bezoek bij HMSH, een wisselvallige promovendus die knappe overwinningen aflost met afgetekende nederlagen.

Ontmoetingen met koplopers

SV Hillegom won vorige week 3-1 van Nieuw- Utrecht en lijkt hierdoor weer wat lucht te hebben. Coach Naber blikte in het verslag van deze wedstrijd kort vooruit op de wedstrijd tegen koploper VVIJ en vertelde aan VIBD dat zijn ploeg onbevangen de strijd aan gaat met de Ijsselsteiners.  Een lastige klus op voorhand voor de fusieclub.

In 2C heeft Foreholte al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen. De Voorhouters mogen op bezoek bij koploper Delft. Kees Zethof, coach van de rood- witten stelde dat Foreholte steeds nipt verloor van hooggeklasseerde teams, wellicht dat het balletje nu een keer de Voorhoutse kant op rolt. Deze week werd bekend dat Zethof de club aan het einde van dit seizoen zal verlaten. Na twee jaar vind hij het tijd voor een nieuw gezicht voor de groep en gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

In dezelfde competitie is Teylingen de rode lantaarndrager. In het seizoen 2010-2011 was dit ook het geval, toen degradeerden de Sassenheimers op de laatste speeldag. Tegenstander RKDEO, vorig jaar nog acterend in de eerste klasse, staat een plaatsje boven Teylingen. Een tegenstander die dus in hetzelfde schuitje zit. Lukt het voor de equipe van trainer Van der Zee om voor de winterstop nog een overwinning te boeken?

De zondagtak van FC Lisse gaat fier aan kop in 3A. De Lissenaren mogen afreizen naar Roelofarendsveen alwaar DOSR hen op staat te wachten. DOSR staat bekend om zijn fysieke kracht. Toch zal de ploeg van coach van der Voort met het nodige vertrouwen richting de Veen gaan. Lisse verloor immers al elfmaal op rij niet meer.

In dezelfde competitie speelt Van Nispen bij SJZ, een tegenstander die twee plaatsjes lager staat. Na het gelijke spel tegen subtopper MMO zou Van Nispen goede zaken doen door te winnen van SJZ. Door drie punten mee te nemen uit Zoeterwoude kan SJZ op zes punten worden gezet. De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen dateert alweer uit het seizoen 2006- 2007. Toen wonnen de Zoeterwoudenaren met 0-3.

Tekst: Ramon Weyers

POPULAIRE BERICHTEN