Op sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout mag er, gezien de landelijke spreiding van de topklasse, gesproken worden van een heuse derby. Het Haagse HBS komt namelijk op bezoek. Een ruim tweehonderd kilometer lange busreis bleef de paars-gele brigade van trainer Wilfred van Leeuwen vorig weekeinde bespaard dankzij de afgelasting van de wedstrijd bij EVV.

Niettemin bezet VVSB met zeventien punten uit tien wedstrijden nog altijd de zevende plaats, terwijl de tegenstander met negentien punten uit elf duels twee plekjes hoger staat. Bij winst van VVSB zullen de Noordwijkerhouters HBS dus voorbij streven op de ranglijst. Vorig seizoen werd het op de Boekhorst 2-0 voor VVSB en in Den Haag trok HBS met 3-1 aan het langste eind. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag lijken dus aanwezig.

Ook SJC had een weekendje vrijaf vanwege de afgelasting van de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Portugaal. Zondag komt VELO uit Wateringen op bezoek, de huidige nummer zes. De Noordwijkers, zevende op de ranglijst, hebben één punt minder verzameld dan VELO, dat vorige week met de billen bloot ging tegen Alphense Boys en in eigen huis met 1-4 verloor. SJC is met 29 goals de meest scorende ploeg in 1B, VELO heeft de op twee na minst gepasseerde defensie met twaalf tegendoelpunten. Winst is voor SJC essentieel om naar boven te kunnen blijven kijken.

Fusieclub SV Hillegom zal zich tegen United SV/DAVO willen revancheren voor de 1-2 nederlaag tegen VVZA. Dit belooft geen gemakkelijke klus te worden gezien de positie van de tegenstander op de ranglijst, United SV/DAVO staat vierde, terwijl Hillegom de tiende positie bezet.

Hagenezen op de zegekar

De Voorhoutse mannen van coach Kees Zethof krijgen een Hoofdklasser van weleer op bezoek, te weten VUC uit Den Haag. Foreholte zal een reeks van drie overwinningen ongetwijfeld met een vierde willen uitbreiden. VUC bewaart goede herinneringen aan hun laatste wedstrijd tegen een Bollenstreekclub, want eerder dit seizoen werd Teylingen met 7-0 naar huis gestuurd.

Over Teylingen gesproken; het wil dit seizoen met de Sassenheimers nog niet echt vlotten. Momenteel is ploeg van coach Erwin van der Zee met vier punten de laagst geklasseerde equipe in 2C. Met 29 tegendoelpunten hebben de rood- zwarten veruit de meest gepasseerde defensie. Te hopen is dan ook dat de defensie zondag wel vlijmscherp is als het Rijpweteringse ROAC ’79 op bezoek komt.

De zondagtak van FC Lisse zou bij een overwinning op middenmotor SEP de koppositie kunnen overnemen van Den Hoorn. Dan moet die ploeg echter wel punten verspelen tegen nummer drie DOSR. De Lissenaren verloren de eerste competitiewedstrijd nog met 9-3 van Full Speed, maar hebben de draad direct hierna opgepakt en strijden nu volop mee voor de titel in 3A.

In dezelfde competitie hield promovendus Van Nispen koploper Den Hoorn zondag knap op 1-1. De Zilkers kunnen bij een overwinning op Alkmania de Veners voorbijstreven op de ranglijst. De jonge brigade van coach Stephan Spruijt zal er zondag dan ook alles aan doen om de drie punten op het vernieuwde sportpark Wassenaar in de Zilk te houden. Zondag speelt Van Nispen voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld.

Tekst: Ramon Weyers

POPULAIRE BERICHTEN