Met een reis van ruim  tweehonderd kilometer in de benen neemt topklasser VVSB het zondag in de subtopper op tegen EVV. De Noordwijkerhouters pakten dertien punten uit de laatste vijf duels en mogen met recht een ploeg in vorm worden genoemd. Hoog tijd dus om voor het eerst sinds september 2011 weer eens van EVV te winnen. Beide ploegen verzamelden zeventien punten uit tien duels, zeven minder dan de koplopers De Treffers en AFC.

Voor doelpunten en spektakel moet je dit seizoen bij SJC zijn. De Noordwijkers scoorden in acht duels al 29 keer, maar kregen er ook al zeventien tegen. Zondag legde Neptunus de verdedigde zwakte van SJC nog pijnlijk bloot: 2-6. De week ervoor had de ploeg van coach Laurens Mouters nog Zwervers met 7-1 gedeclasseerd. Wat het zondag wordt tegen nummer voorlaatst Poortugaal? Wie het weet, mag het zeggen.

In 2B krijgt Hillegom VVZA op bezoek. De Hillegommers wonnen afgelopen weekeinde bij Roda ’23 en nestelden zich daardoor stevig in de middenmoot. Het verschil met koploper SO Soest bedraagt slechts zeven punten, dus weten de Hillegommers wat hun te doen staat als ze willen aanhaken bij de top.

In 2C zal Foreholte de zege op het hoog genoteerde Schipluiden een vervolg willen geven. De ploeg van coach Kees Zethof gaat op bezoek bij nummer zeven GONA, dat twee puntjes meer heeft. De Voorhouters wonnen al driemaal op rij en bulken dus van het vertrouwen.

Overlopen van het vertrouwen doen ze bij Teylingen zeker niet. De Sassenheimers kregen afgelopen zondag een pak op de broek van Delft (1-5) en hebben nog altijd de rode lantaarn in handen. Cruciaal wordt daarom het treffen met Voorschoten ’97, dat een positie hoger genoteerd staat. Het onderlinge verschil bedraagt slechts een punt, dus bij winst is Teylingen hekkensluiter af.

Van Nispen kreeg in 3A een tik van DOSR en dient zich nu te herpakken bij Den Hoorn. Geen gemakkelijke opgave, aangezien de club uit Schipluiden aan kop gaat. Met een tiende plaats draait Van Nispen tot dusver geen verkeerd seizoen als promovendus, maar het verschil met de onderste plaatsen is nog altijd miniem.

FC Lisse liet de afgelopen twee wedstrijden punten liggen en verzuimde daardoor de koppositie te grijpen. Hoewel de Lissenaren dit seizoen de koning van de wisselvalligheid zijn, is het zondag aan zijn stand verplicht te winnen. SJZ presteert met een twaalfde plaats zeer teleurstellend en krijgt gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijden tegen.

POPULAIRE BERICHTEN