Vanwege een inhaal- en-bekerprogramma zijn er zondag minder wedstrijden dan normaal. Alleen in de Topklasse wordt er een volledig programma afgewerkt. Verder komen alleen SJC, Foreholte en Teylingen in actie.

Veel ogen zullen zondag gericht op VVSB. Voor de Noordwijkerhouters breken spannende weken aan. Met de duels tegen JVC Cuijk, koploper AFC en nummer twee De Treffers voor de boeg, staat men voor een aantal cruciale wedstrijden. Kan VVSB aanhaken bij de top of is een plaats in de brede middenmoot de positie bij het ingaan van de winterstop?

Woensdag maakte de Noordwijkerhoutse club bekend dat het contract met trainer Wilfred van Leeuwen met een jaar is verlengd. Beide partijen zijn zeer te spreken over de samenwerking. Onder leiding van Van Leeuwen beleeft VVSB tot dusverre een prima seizoen. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen HBS bezet de ploeg de gedeelde zevende plaats met achttien punten uit elf duels. De tegenstander van zondag JVC Cuijk staat met twee punten meer vierde. Een overwinning op de eigen Boekhorst betekent dat VVSB de top vier binnensluipt, met nog de inhaalwedstrijd tegen EVV voor de boeg.

Eersteklasser SJC gaat zondag op bezoek bij laagvlieger Poortugaal. De Noordwijkers boekten vorige week een nuttige 2-0 thuiszege op VELO. Bij een overwinning in Albrandswaard klimt het team naar de derde plaats, op vier punten achter de twee titelkandidaten Magreb ’90 en Nieuwerkerk. Een belangrijk duel dus voor de ploeg van trainer Laurens Mouter

In de tweede klasse spelen zowel Foreholte als Teylingen een uitwedstrijd.  Foreholte reist als de nummer tien af naar Den Haag voor het duel tegen subtopper GONA. Mocht Foreholte winnen, vindt het aansluiting bij de brede subtop.

Teylingen gaat proberen de goede lijn van vorige week, met winst op ROAC, voort te zetten tegen concurrent Voorschoten ’97. Een tweede overwinning op rij voor de formatie van Erwin van der Zee zou de ploeg enige lucht geven na de zwakke competitiestart met slechts zeven punten uit negen duels.

POPULAIRE BERICHTEN