Een heuse topper zaterdag in de Hoofdklasse B. FC Rijnvogels neemt het op de eigen Kooltuin op tegen nummer drie Ter Leede, dat slechts een puntje achterstand heeft op de verrassende nummer twee. VIDB beschouwt voor met Rijnvogels-doelman Peter Messemaker en Mitchell Kappenberg van Ter Leede.

,,Dit hadden we met z’n allen nooit verwacht”, zegt een trotse Messemaker. ,,De sfeer is ongekend. Het gaat uitermate goed, net zoals vorig jaar.” Kappenberg: ,,Op papier is het zeker een topper. Ik weet dat Rijnvogels een goede ploeg is die het vooral van z’n fysiek en werklust moet hebben. Het zegt genoeg dat ze Quick Boys bijna versloegen.”

Messemaker weet dat hij van het succes moet genieten zo lang het duurt. ,,Kwalitatief en qua budget zijn er betere ploegen, maar met werklust en een hele goede teamgeest kun je ver komen, blijkt wel. We gaan voor elkaar door het vuur.”

Dromen

,,We mogen dromen, waarom niet?”, vervolgt Messemaker. ,,Het is heel onwerkelijk, maar ik ben sportman genoeg om het hoogste te willen behalen. Misschien pakken we wel een periodetitel.” De doelman gaat zelfs nog een stapje verder. ,,We zullen moeten winnen van Ter Leede willen we de druk op Katwijk houden.”

Is het dan niet tijd om de doelstelling, die van handhaving, bij te stellen? Ondanks de zeer goede start wil Messemaker daar nog niet vanaf wijken. ,,Als we de dertig punten hebben bereikt, kunnen we die gaan aanpassen. Voorlopig houden we het even zo.”

De doelman ziet in Ter Leede een geduchte concurrent. ,,Ze hebben het goed opgepakt na het verlies tegen Quick Boys.” Messemaker hoopt dat de 8-1 winst tegen SHO Ter Leede letterlijk heeft ontwapend. ,,Ik hoop dat ze hun kruit verschoten hebben, maar het zal sowieso een open wedstrijd worden. Beide ploegen houden ervan om de aanval te zoeken.”

De Sassenheimers boekten na het verloren openingsduel tegen Quick Boys vier zeges en leden nog maar een nederlaag. Een derde plaats op slechts vier punten van koploper Katwijk is na zes duels het gevolg. ,,Quick Boys kwam iets te vroeg”, erkent Kappenberg. ,,Maar ik vind dat wij bovenin moeten meedraaien. Top vier zeker, maar ik hoop top drie. Laten we eerst maar winnen van Rijnvogels, dan wippen we over hen heen.”

Ambitieus

De middenvelder is wel zo ambitieus dat hij toch met een schuin oog ook naar Katwijk kijkt. ,,Zij krijgen nu met Noordwijk, Quick Boys, Ter Leede en ASWH, vier hele lastige duels. Dat geldt voor ons ook met ASWH, Rijnvogels en Katwijk. Diegene die daar goed uitkomt, is spekkoper voorlopig. Ik wil het nog wel zien of Katwijk ook daarna nog bovenaan staat.”

Kappenberg waakt echter voor gemakzucht. ,,Wij moeten niet denken dat we heel goed kunnen voetballen. Goede spelers alleen is trouwens nooit een garantie. Ik vind wel dat we een goede groep hebben en als we een beetje heel blijven allemaal en weinig schorsingen oplopen, moeten we lang kunnen blijven meedoen.”

Messemaker, oud-doelman van Quick Boys en Noordwijk, is na twee seizoenen Eerste Klasse, weer terug op het niveau waar hij hoort. De routinier heeft zich dit seizoen al verschillende malen onderscheiden met stijlvolle reddingen. Ook in het Speler van Jaar-klassement van het Leidsch Dagblad staat de goalie hoog genoteerd. ,,Ik ben te gedreven om dat niet leuk te vinden. De vorige twee seizoenen waren we vaak beter dan de tegenstander en kreeg ik niet veel te doen. Nu kan ik mezelf meer laten gelden. Ik kom gewoon meer aan bod.”

Niveau

Kappenberg kwam vorig seizoen in de winterstop Ter Leede versterken. ,,Het niveau viel me niet tegen, maar ook ik kon het tij niet meer keren. Nu gaat de groep wel ergens in geloven.”

Hij heeft vertrouwen in zijn ploeg, maar waakt voor te hoge verwachtingen. ,,Laat ons voorlopig maar lekker in de luwte opereren. Dat is voor ons het beste. Wij moeten het lekker wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik heb al zo vaak meegemaakt dat spelers al vooruit gingen denken, dan gaat het mis. Als we keihard blijven werken, komt het goed.”

Rijnvogels kent een twijfelgeval voor zaterdag. Verdediger Orlando Ouwehand kampt met een gekneusde teen, maar is hoogstwaarschijnlijk wel inzetbaar. De al langer geblesseerde Thomas Dijk is sinds kort weer in training en op de weg terug. Bij Ter Leede ontbreekt alleen Tony Schreurs vanwege een blessure.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)