De journalisten doen een stapje terug. Tijd om de voetballers zelf het heft in handen te geven. Wat wilde Katwijk-spits Marciano Mengerink zijn voormalig collega, Frank Tervoert, altijd al vragen? De twee aanvallers speelden vorig jaar in hetzelfde tenue op De Krom, maar Tervoert vertrok in de zomer naar Rijnsburgse Boys. Vanwege geringe speeltijd en een clash met het bestuur en technische staf in Rijnsburg, verkaste de aanvaller  deze winter naar VVSB. Zaterdagmiddag om half vier treffen de twee spitsen elkaar weer op De Boekhorst voor VVSB – Katwijk. 

Mengerink: Kan je vertellen wat jouw mening is over Rijnsburgse Boys-trainer Wilfred van Leeuwen? En waarom je zo over hem denkt?

Tervoert: [Lachend] ,,Wat een vraag… Als een journalist dit nu nog aan mij zou vragen, dan had ik gezegd: ‘ik speel nu bij VVSB, dit speelt geen rol meer’. Maar vanwege de opzet van dit interview, wil ik daar nog wel even kort op antwoorden. Wilfred en ik worden niet elkaars beste vrienden. Maar dat hoeft ook niet.”

,,Na die soap in Rijnsburg ben ik ontzettend prettig ontvangen bij VVSB door de staf en mijn teamgenoten. Vanaf de eerste seconde voelde ik vertrouwen van alles in iedereen. En ik merk daardoor in het veld dat ik lekker sta te ballen. In de eerste drie wedstrijden heb ik drie keer gescoord. Met alle tegenslagen die ik heb gehad bij Rijnsburgse Boys, laat ik nu gelijk zien dat ik een spits ben van het niveau van de Tweede Divisie.”

Mengerink: Waarom koos je ervoor om te juichen als Cristiano Ronaldo in je laatste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys na je goal tegen GVVV. En terugkijkend op het filmpje zou je het weer doen?

Tervoert: [Lachend]: ,,Het was een beetje een ‘inside joke’. De manier van juichen van Ronaldo doen veel spelers. Het is best een krachtige manier van juichen. Ik zou ’t niet zo snel nog een keer doen, nee. Ook niet vlak voor de neus van Marciano, komende zaterdag. Als het goed is staan we op dat moment op een hele andere plek in het veld.”

Mengerink: Het huidige seizoen scoor je aan de lopende band. Waarom lukte dit niet bij de vv Katwijk?

Tervoert: ,,Zowel bij Katwijk als bij Rijnsburgse Boys zat ik vaker op de bank dan dat ik wilde. Maar bij Rijnsburgse Boys kreeg ik wel vaker iets meer minuten om het verschil te kunnen maken. Bij Katwijk was het hooguit een kwartiertje. Elke spits die van de bank af moet komen, weet dat je het dan met die ene kans moet doen.”

,,Bij Rijnsburgse Boys kreeg ik ook weleens 30 of 45 minuten. Dan heb je iets meer tijd om je stempel te kunnen drukken. Ik vond het bij Katwijk ook niet zo gek dat ik op de bank zat. Alles wat Marciano vorig seizoen aanraakte, veranderde in goud. We hebben het er samen ook over gehad: ‘wat voor invloed kan een concurrent op de training hebben op je eigen prestaties?’ Het jaar voordat ik bij Katwijk kwam, had Marciano er rond de twaalf gescoord. Vorig jaar waren het er, als ik het goed heb, 28.”

,,Ik had echt bewondering voor zijn spel. Alleen vond ik dat we ook prima samen hadden kunnen spelen. In de voorbereiding op het vorige seizoen hebben we dat ook regelmatig gedaan. We draaiden niet denderend, maar de goals en assists kwamen wel vaak van onze voeten. Nu draaien we allebei een bijzonder seizoen. Marciano heeft veel blessures, ik heb zelf die soap gehad bij Rijnsburgse Boys. En toch staan we allebei weer op elf goals.”

,,Als je trouwens naar de ranglijst kijkt, lijkt Katwijk favoriet voor zaterdag. Maar VVSB is voor niemand een prettige tegenstander. Bij elk team waar ik heb gespeeld in de Tweede Divisie, werd er nooit uitgekeken naar VVSB-uit. Het complex is wat oud, het veld in de winter vaak niet al te best. Ploegen worden daardoor automatisch uit hun comfort zone gehaald. Toen ik naar VVSB kwam, heb ik dat gelijk bij iedereen benadrukt. Gebruik het in je voordeel. Daarom had ik toen al gelijk het gevoel in Noordwijkerhout: ‘hier zit wel muziek in’.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Afaker: via De Krom naar het betaalde voetbal’

*Later op de vrijdag volgt het vervolg. Daarin stelt Frank Tervoert de vragen aan Marciano Mengerink

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)