Ricardo van Rhijn speelde zaterdag zijn tweede officiële wedstrijd voor FC Lisse. Na de zege bij ADO ’20 (1-2) pakten de Lissenaren ditmaal een punt bij Scheveningen (2-2). Het is de bedoeling dat Van Rhijn centraal gaat spelen. Daarnaast hoopt de voormalig prof op korte termijn de contractuele voorwaarden met de clubleiding af te tikken.

Het verhaal rondom Van Rhijn is bekend. De voormalig international van Oranje trainde vanaf september mee met FC Lisse en in gesprek met VIDB gaf technisch manager Kevin Winter aan dat Van Rhijn zelf mocht bepalen of hij definitief wilde aansluiten. Voor de zekerheid was de Leidenaar wel alvast ingeschreven.

Twee weken terug dook Van Rhijn plots op in de basisopstelling voor het duel met ADO ’20. Ook tegen Scheveningen was hij van de partij, maar tussendoor ontbrak hij tegen De Treffers.

“Ik heb bij de club aangegeven dat Ajax prioriteit is, dat is ook mijn werkgever op het moment. Voor de komende twee jaar ben ik in een mooi traject terechtgekomen. Het kan alleen wel een heel wisselvallig traject zijn, in de zin dat ik niet per se altijd vaste dagen heb. Het kan zijn dat ik soms op een Europese trip mee moet, of op wedstrijddagen. Het kan een uitdaging vormen om dat te combineren met FC Lisse, maar dat is vooraf goed besproken en weet de club dus ook goed.”

‘Vrijwilligerswerk’
Van Rhijn heeft zich nog niet op officiële wijze aan de club verbonden. “Ik heb nog niets getekend, wat dat betreft doe ik nog vrijwilligerswerk”, glimlachte hij zaterdag na de remise in Scheveningen. “Daar moeten nog wel wat gesprekken voor volgen. Ik ben benieuwd of we er de komende dagen uit gaan komen.”

De 32-jarige Van Rhijn liet verder weten dat hij graag voor een plek in de as in aanmerking wil komen. Hij debuteerde in Heemskerk nog als vleugelverdediger. “Dat was meer vanuit de situatie dat onze vaste rechtsback door omstandigheden eventjes niet aanwezig was”, vertelt hij. “De trainer vroeg mij of ik die wedstrijd de rechtsback-positie wilde invullen en dat wilde ik voor hem doen. Mijn voorkeur is wel een centrale positie en dat weet de club en de trainer ook.”

Opportunisme via Immers
Van Rhijn deed in Scheveningen de gehele wedstrijd mee en zag FC Lisse het voor rust moeilijk hebben. “We wisten dat Scheveningen een ploeg is die de bal vrij opportunistisch richting Lex (Immers, red.) wil spelen en van daaruit wil gaan voetballen. Zij kregen een paar heel grote kansen en wij kwamen daarin op bepaalde momenten veel tekort.”

FC Lisse had volgens Van Rhijn ook voor rust het betere veldspel, maar wist dat pas in de tweede helft echt tot meer concreet doelgevaar te herleiden. “Toen lieten we de bal makkelijk van voet naar voet gaan en zag je dat we gewoon heel goed kunnen voetballen. Ik denk dat we op een goede manier op 1-2 kwamen en daarna hadden we de trekker voor 1-3 en misschien wel 1-4 kunnen overhalen. Dan was het denk ik gelopen, maar helaas zitten wij nog niet in de fase dat wij dat echt kunnen.”

Foto: FC Lisse

Lees ook: Ricardo van Rhijn debuteert bij FC Lisse
Check ook: Verslag | FC Lisse vindt aansluiting op de ranglijst na remise bij Scheveningen

POPULAIRE BERICHTEN