Ricardo van Rhijn heeft zijn debuut gemaakt bij FC Lisse. De voormalig Ajacied staat sinds dit seizoen ingeschreven bij de fusieclub, maar achtte zichzelf aanvankelijk nog niet fit genoeg om wedstrijden te spelen. Van Rhijn is zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen ADO ’20 voor het eerst in officieel verband in het tenue van zijn nieuwe club te bewonderen.

In september werd duidelijk dat Van Rhijn meetrainde op Ter Specke. Technisch manager Kevin Winter gaf in gesprek met VIDB toen aan dat de Leidenaar zelf mocht bepalen of hij definitief wilde aansluiten. “Hij heeft het naar zijn zin bij ons, is fitter dan we hadden verwacht, en ook fitter dan hij zelf had verwacht. Hij staat ingeschreven en zou in principe kunnen voetballen, maar heeft wel gezegd: ‘ik wil één niet voor lul staan’. En twee weet hij met die nieuwe ontwikkelingen bij Ajax niet hoeveel tijd hij daaraan kwijt is.”

Driemaal kampioen met Ajax
Van Rhijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 117 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Met Ajax won de verdediger drie keer het landskampioenschap en won hij één keer de Johan Cruijff Schaal.

De 32-jarige rechtsback was ook nog actief in België, waar hij met Club Brugge twee keer de Belgische Supercup wist te winnen. Van Rhijn speelde acht interlands voor het Nederlands elftal.

Archieffoto: Ajax

Lees ook: Ricardo van Rhijn heeft sleutel voor spelen bij FC Lisse zelf in handen

POPULAIRE BERICHTEN