Het is een op het oog nogal merkwaardige transfer. Jeroen Vrolijk verruilt na dit seizoen Ter Leede voor DOVO uit Veenendaal. Het heeft alles te maken met zijn beslissing om samen te gaan wonen in Ede. ,,Een nieuwe club, nieuw werk en uit huis”, verklaart Vrolijk.

,,Mijn vriendin komt daar uit de buurt. Haar vader heeft contacten bij DOVO en die gooide een lijntje uit”, vertelt Vrolijk. ,,Ze waren meteen enthousiast. De keeper van dit seizoen vertrekt. Ze hebben nog een andere keeper aangetrokken en samen moeten wij het gaan uitvechten.”

Vrolijk spreekt van een nieuw begin. ,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik kan op nul beginnen. Niemand kent mij daar. Ik ben nu 26 jaar en wil gewoon spelen. En dan niet om 11 uur ’s ochtends.” Toch kijkt Vrolijk tevreden terug op drie jaar Ter Leede, waar hij als stand-in van Serge van den Ban fungeerde. ,,Serge is fantastisch. Ik heb veel geleerd en ben absoluut een betere keeper geworden.”

Man van de wedstrijd

Bij absentie van Van den Ban mocht Vrolijk zaterdag het doel van Ter Leede verdedigen in de laatste wedstrijd tegen Spakenburg. Hij deed dat met verve en voorkwam met een aantal puike reddingen dat de schade beperkt bleef tot 1-3. Vrolijk werd verkozen tot man van de wedstrijd. ,,Dit was mijn tweede duel in de Topklasse. Drie jaar geleden heb ik ook al eens een wedstrijd in de Hoofdklasse gespeeld. Ik heb laten zien dat ik het niveau aankan. Als ik zo speel als vandaag, heb ik een goede kans om eerste keeper te worden. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer.”

Voetballend gezien is alles rond, op werkgebied nog niet. ,,Ik hoop binnen twee maanden een nieuwe baan gevonden te hebben”, besluit Vrolijk, die eerder voor FC Lisse en Foreholte speelde.

POPULAIRE BERICHTEN