FC Lisse kende tot nog toe een seizoen vol tegenslag. Blessures, spelers die zich misdroegen en een aantal belangrijke arbitrale missers tekenden deze jaargang. Maar op een snikhete woensdag in Cuijk was vrouwe Fortuna, in dit geval de arbitrage, de geelhemden goed gezind. De geluksengel bezorgde Lisse misschien een niet geheel terechte, maar wel belangrijke zege in de eerste ronde van de nacompetitie: 2-0.

Trainer Robbert de Ruiter zei na afloop wat iedereen op het sportpark in het puntje van Noord-Brabant dacht. ,,Dit was exact wat ons overkwam tegen Lienden-thuis. Maar daar twijfel ik nog steeds over de handsbal. Deze was overduidelijk, vond ik.”

Het is op slag van rust als aanvoerder Robert van Boxel uit een corner de bal richting doel kopt en via de lat lijkt de bal al in het doel te belanden. Op het laatste moment komt het leer via een hand van een Cuijk-speler weer in het veld. De arbiter is resoluut en geeft Lisse een strafschop en de linksbuiten van de gastheren mag eraf met rood.

,,Je hoort alleen Robert van Boxel coachen. Ze zijn nog veel met zichzelf bezig.”

Ayoub ait Afkir zette Lisse op dat moment tegen de verhouding in op voorsprong, zag ook De Ruiter. ,,Daar heb je gewoon een beetje mazzel. We zaten niet in de wedstrijd. Waren heel slordig en onrustig in de passing. Tegen tien man vond ik overigens niet dat we het makkelijker kregen.”

Lisse begon heel nerveus aan het duel. Het werd teruggedrongen en de gastheren heersten op het veld, ook vanwege het verschil in fysiek. Grote domper was het uitvallen van spits Rowdy van der Putten met een enkelblessure. De thuisploeg kreeg twee grote kansen op de openingstreffer via een kopbal en door een misverstand tussen Bert Koomen en keeper Björn Haggerty. ,,Comedykeepers”, lachte de coach. ,,Dat is een beetje inherent aan een jonge ploeg. Je hoort alleen Robert van Boxel coachen. Ze zijn nog veel met zichzelf bezig.”

Ook na de rust lukte het Lisse niet om tot fatsoenlijk voetbal te komen. Het hinkte op twee gedachten: doordrukken of consolideren? De thuisploeg stichtte via afstandsschoten nog het meeste gevaar. Pas de laatste twintig minuten vloeiden de krachten weg en kon Lisse het karwei klaren onder leiding van uitblinkers Kevin van der Zwet en Mobarak Adouch.

,,Maar dit is nog niet gespeeld. We moeten aan de bal zaterdag beter spelen.”

Uiteindelijk waren het twee invallers die de bezoekers de zo belangrijke tweede goal schonken. Thierry Monteny passeerde op een heerlijke manier zijn tegenstander en Bas Buimer rondde uit de lucht prima af. ,,Deze was wel heel lekker”, gaf de man van de voorzet met een glimlach toe. ,,Ik ben bijna weer helemaal fit. Maar op dit kunstgras wilde de trainer niet te veel risico nemen met m’n knie.”

De Ruiter: ,,Het is overleven met deze groep. Ze hebben gevochten en het maximale gegeven. Maar dit is nog niet gespeeld. We moeten aan de bal zaterdag beter spelen. Anders krijg je het moeilijk.”

Als Lisse zaterdag tot een goed einde weet te brengen, wacht UNA of Jong Almere City in de finale. Een voorkeur heeft De Ruiter niet. ,,Het zijn beide denk ik betere ploegen dan Cuijk. UNA heeft tien punten meer gehaald en bij beloftenteams is het afwachten welke ploeg ze neerzetten. Dat ze 1-1 spelen geeft aan dat het verschil niet zo groot is.”

JVC Cuijk – FC Lisse 0-2 (0-1) 45. Ait Afkir (pen.) 0-1 88. Buimer 0-2

FC Lisse: Haggarty, Koomen, Van der Zwet, Van Boxel, Enthoven (70. Monteny), Rauws, Adouch Valk, Ait Afkir (77. Buimer), Van der Putten (11. Tarani), Buijs.

Lees ook: Teijsse: ,,Ik wil deze periode bij Quick Boys achter me laten”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)