VV Noordwijk en UDI ’19 schotelden het publiek vanavond op de Duinwetering een heuse bekerkraker voor. Maar liefst negen goals werden over beide ploegen verdeeld waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het kortste eind trok. De Brabanders plaatsten zich na een verlenging door een 4-5 overwinning voor de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi.

Maar liefst drie keer kwamen de Noordwijkers terug van een achterstand. Eerst was het Marios Lomis die na rust met een bekeken kopbal de 1-1 op het bord zette. Marc Koot had UDI ’19 in de eerste helft op voorsprong gezet en deed dat in de 67e minuut nogmaals.

Veerkracht
Het doek leek daarna te vallen, toen Ruperto Dorothea in de 74e minuut de rode kaart werd getoond, maar invaller Emiel Wendt tekende in de 80e minuut voor de gelijkmaker: 2-2. Twee knotsgekke laatste minuten volgden. Eerst was het Sam Wassenberg die de Brabanders in de 88e minuut naar de tweede voorronde leek te schieten maar opnieuw toonde Noordwijk veerkracht. Ayoub Boukhari dwong vanaf de penaltystip een verlenging af.

Wie dacht dat het daarna gedaan was met de doelpunten kwam bedrogen uit. UDI ’19 schoot uit de startblokken. Wassenberg en Koot bewezen opnieuw hun waarde en brachten de marge op twee: 3-5. Toch gaf Noordwijk zich niet gewonnen en kwam wederom terug via Bart Spil. En slotoffensief volgde maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet. Daarmee strandt de ploeg van Dogan Corneille in de eerste voorronde van de KNVB-beker en kan het vizier volledig op de competitie.