width=

Kansloos zijn of jezelf kansloos voelen. Het is een wereld van verschil. VVSB slaagde er zaterdagavond tegen AFC in (0-2) om met beide gevoelens van het veld af te stappen. De formatie van Jack Honsbeek was niet bij machten om de Amsterdammers de wil op te leggen en moest uiteindelijk de tol betalen voor een zeer povere vertoning. 

Het mag gezegd worden dat het VVSB in het jaar 2018 heeft meegezeten. Recent voorbeeld was de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. De Spakenburgers creëerden kans op kans, maar de Noordwijkerhouters toonden zich aan de andere kant veel efficiënter. Hetzelfde beeld was zaterdagavond op De Boekhorst, maar dan in negatieve zin. Dit keer besliste VVSB het duel niet. De ploeg van André Wetzel deed dat wel, al voor de thee.

Raily Ignacio-show
VVSB opende het duel redelijk. Het kreeg via vrije trappen van Vladimir Jozic nog kansen om op voorsprong te komen, maar de doelman van AFC bleek een sta in de weg. Even later was het aan de andere kant wel raak. Oud-Rijnsburgse Boys-aanvaller Raily Ignacio brak door aan de rechterkant en bezorgde Matthijs Jesse de bal. Laatstgenoemde kegelde het leer spijkerhard achter VVSB-doelman Ruben Valk: 0-1.

Voor rust werd de schade nog erger voor de formatie van Honsbeek. Wederom werd Ignacio weggestuurd en deze keer rondde hij zelf af. De aanvaller bleef oog in oog met valk koelbloedig: 0-2. VVSB wist er niet veel tegenover te zetten. Af en toe deelde het een speldenprik uit, maar levensgevaarlijk werd het nooit. Eigenlijk bleef AFC gemakkelijk op de been.

Begrijpen
De paars-gelen faalden niet alleen in aanvallend opzicht. Op meerdere vlakken ging het nodige mis tegen de Amsterdammers. Tomas Arroyo en Jordy Zwart slaagden er amper in om een paar linies over te slaan. Het statische middenveld van VVSB was daar mede schuldig aan. Bij vlagen werd er diepte gezocht door de middelste linie, maar meestal werd er voor de optie in de bal gekozen. Het leidde er toe dat AFC eenvoudig de poppetjes op de goede plek kon neer zetten

,,Als trainer had ik als doelstelling om thuis ongeslagen te blijven, dat is helaas mislukt.”

Tekenend voor de thuisploeg was een situatie in de tweede helft. Zwart en Niels van Pelt gingen allebei voor de bal, maar raakten elkaar in een luchtduel. Verder was het opvallend dat Richelo Fecunda en Mo El Osrouti elkaar verkeerd begrepen. Als Fecunda erover heen ging, kreeg hij de bal niet of verkeerd ingespeeld. Werd de back wel bereikt, was El Osrouti moeilijk te vinden. Aan de andere zijde speelde zich hetzelfde verhaal af.

Omdat het centrale duo van de thuisploeg de bal niet kwijt kon, werd er snel voor de makkelijke optie gekozen. Guido Pauw moest het in zijn eentje afleggen tegen twee sterke verdedigers. Dat laatste was niet het grootste probleem, want Pauw won regelmatig in de duels. Echter, als hij die won, kon hij een teamgenoot niet bereiken.

Collectief
In het tweede bedrijf was VVSB niet in staat om de bezoekers met de rug tegen de muur te drukken. Slechts één kans werd er gecreëerd en die kwam hoogstpersoonlijk van de aanvoerder. Jozic wipte de bal fraai over een Amsterdamse tegenstander heen en kreeg de bal bij toeval voor de voeten van Tommy Bekooij. De Leidenaar schoot de bal keihard tegen de lat. Aan de andere kant was er meer spektakel te beleven.

Met Ignacio en Melvin Grootfaam waren de bezoekers gevaarlijk vanuit de omschakeling. Het was dat Ruben Valk attent stond te keepen anders was de score hoger uitgelopen. De thuisploeg ging uiteindelijk vrij kansloos ten onder en de verbazing bij het aanwezige publiek was groot. Trainer van de ploeg, Honsbeek, kon er achteraf vrij nuchter op terugkijken.

,,De afgelopen weken hebben we ook van dit soort wedstrijden gespeeld”, begon hij na de verliespartij. ,,Alleen hadden we in die wedstrijden het geluk dat we hem wonnen of dat we overeind bleven. De nederlaag van vandaag vind ik ook collectief falen. Het was een totale off-day. Als trainer had ik als doelstelling om thuis ongeslagen te blijven, dat is helaas mislukt. Dat AFC nog voor iets speelt, zegt mij niks. Als sportman wil je het hoogst haalbare en alles winnen.”

VVSB – AFC 0-2 (0-2) 12. Jesse 0-1, 42. Ignacio 0-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo (72. Koopman), Zwart, Vijlbrief, Theuns (46. Van Pelt), Jozic, De Rijk, El Osrouti (46. Van der Wilden), Pauw, Bekooij.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘FC Lisse kinderlijk eenvoudig opzij gezet in Maassluis’

Interview Tim de Rijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO