width=

VVSB wacht na vier speelronden in de Tweede Divisie nog altijd op de eerste overwinning. Op bezoek bij Barendrecht had de ploeg van trainer Mark Schenning grote delen van de wedstrijd controle, maar een voorsprong werd niet voor het eerst dit seizoen weggegeven (1-1). ,,Drie punten uit vier wedstrijden, dat is wel even een dingetje”, sprak Schenning.

Bergkampiaanse stift
,,Het was een mooie goal, maar aan het einde van de wedstrijd had ik die grote kans moeten maken”, zei doelpuntenmaker Frans van Niel, na afloop van de wedstrijd in Barendrecht.

De middenvelder zorgde in de eerste helft voor het hoogtepunt door slordig balverlies van de thuisploeg op fraaie wijze af te straffen. Hij ontving van zijn teamgenoot, Lloyd van der Wilden, de bal op de rand van het strafschopgebied en stiftte vervolgens op ‘Bergkampiaanse’ wijze het leer over de doelman van de Barendrechters heen: 0-1.

,,Uiteindelijk moet je jezelf wel belonen en dat heb ik nu al een paar keer gezegd.”

,,Vorige week vond ik een gelijkspel terecht, maar nu vond ik dat wij verdienden te winnen. Alleen koop je daar niets voor”, concludeerde Schenning. ,,Ik vind dat wij het 80 minuten lang goed hebben gedaan aan de bal. Alleen de eerste tien minuten in de tweede helft kregen we geen grip op ze.”

,,Uiteindelijk moet je jezelf wel belonen en dat heb ik nu al een paar keer gezegd. We hoeven zeker niet in paniek te raken als je naar het getoonde spel kijkt, alleen zou het lekker zijn als we dat om kunnen zetten in drie punten. Dat zou niet alleen lekker zijn voor de jongens, maar ook voor mij, het bestuur en de trouwe achterban.”

Gelijkmaker
VVSB leek af te gaan op een zorgeloze middag. In de eerste helft gaf de ploeg weinig weg en had het op een 0-2 voorsprong moeten komen. Na een schot van Van Niel kwam de bal voor de voeten van Van der Wilden terecht. Hij stuitte van dichtbij op de keeper van de Barendrechters. Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd, aangezien het even later aan de andere kant wél raak was.

Nadat diezelfde Van der Wilden de bal niet goed verwerkte, kwam de bal voor de voeten van Ramy Salem en hij werkte knap binnen: 1-1. In de tweede helft startte de thuisploeg goed, maar door een paar knappe reddingen van Ruben Valk en zijn defensie bleef het gelijk. Met het inbrengen van Mo El Osrouti werd VVSB gevaarlijker en dwong het de thuisploeg om naar achteren te lopen.

In de slotfase hing een zege in de lucht voor het team van Schenning, maar Tommy Bekooij, El Osrouti, Tim de Rijk en Van Niel misten de kansen. Zo bleven de Noordwijkerhouters na vier wedstrijden zonder overwinning.

Bekeravontuur
,,We hadden een paar momenten om alsnog die wedstrijd te winnen. Op het eind met Frans (van Niel, red.) nog, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Met Mo El Osrouti kregen we meer beweging voorin en kon Richelo (Fecunda red.) meer opkomen. Er kwam meer dreiging vooruit. Helaas konden we dit niet omzetten in doelpunten.”

Aankomende woensdag nemen Schenning en zijn mannen het op tegen Telstar voor de KNVB-beker. De Noordwijkerhouters waren de afgelopen twee seizoenen uitermate succesvol in het bekertoernooi. De trainer kijkt uit naar het avontuur met zijn nieuwe ploeg.

,,Bekerwedstrijden zijn altijd mooi, zeker als je ze thuis speelt. Daarbij komt dat deze club het de afgelopen jaren goed gedaan heeft. Het is natuurlijk mooi dat je tegen een ploeg uit de Eerste Divisie speelt en laten we hopen dat we woensdag dan maar de eerste officiële zege van het seizoen pakken.”

Barendrecht – VVSB 1-1 (1-1): 19. van Niel 0-1, 43. Salem.

Opstelling VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (76. Van Pelt), Van Niel, De Rijk, Van der Wilden (86. Arroyo), Koopman (68. El Osrouti), Bekooij

Archieffoto: Orange Pictures