VVSB is zondag voor de zevende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen gebleven. Het werd tegen JVC Cuijk 0-0 op sportpark de Boekhorst, waar de ploeg van coach Wilfred van Leeuwen de honderdste wedstrijd in de Topklasse afwerkte.

Als we over een lichtpuntje praten, mag VVSB worden genoemd. Waar afgelopen weekeinde alle andere topklassers uit de regio forse nederlagen leden, bleef VVSB als enige overeind. Aan de uitstekende serie van de paarsgelen lijkt maar geen eind te komen

VVSB en JVC Cuijk waren aan elkaar gewaagd, met een beter spelende thuisploeg in de eerste helft. Echte grote kansen kregen beide ploegen echter niet de eerste helft. Het was een pittig duel, maar gelukkig bleef iedereen op de been. Scheidsrechter Ruperti had het niet moeilijk en floot naar behoren.

Slotoffensief

De leidsman was wel genoodzaakt een kwartier voor tijd een directe rode kaart te trekken. Oktay Ozturk was het slachtoffer. Het bleek ijdele hoop dat VVSB daarvan kon profiteren. Het enige wapenfeit was dat VVSB een sterk slotoffensief inzette en er zomaar nog een doelpunt had kunnen vallen.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat een driepunter teveel van het goede was geweest. Want over geluk had de ploeg van Van Leeuwen niet te klagen de tweede helft. Driemaal werd een inzet verijdeld in de buurt van sluitpost Ronald van der Meer. De meest opzienbarende redding was van uitblinker Peet van der Slot.

Van der Slot genoot zelf na afloop nog van zijn actie. ,,Het ging allemaal heel snel. Ik had wel een beetje geluk, moet ik zeggen. Ik deed net of ik de ene kant op stapte en ging naar de andere kant. Hij trapte in mijn schijnbeweging. Ik kon zo zijn inzet nog een andere wending geven.” Van der Slot zei tevreden te zijn met een punt. ,,Ja, het was een aardige krachtmeting, ook fysiek gezien. We zijn er doorheen gekomen en dus nog steeds ongeslagen na zeven duels. Volgende week naar koploper AFC, dat kan nog leuk worden”, besloot de door VVSB opgeleide verdediger.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN