Mark Schenning wordt de nieuwe trainer van VVSB. Dat heeft de Noordwijkerhoutse club zondag bekendgemaakt. Schenning, die jarenlang aan het roer stond bij competitiegenoot UNA, is de opvolger van de naar FC Eindhoven vertrokken Wilfred van Leeuwen. 

VVSB meldt in een verklaring content te zijn met de komst van Schenning. ,,Mark is een rustige en realistische trainer die met een betaald- en amateurvoetbal achtergrond invulling kan geven aan de verdere doorgroei en positieve spelopvatting van VVSB. Hij kent de Tweede Divisie door zijn jaren bij UNA maar al te goed. Ook bij UNA staat de club en het wij-gevoel centraal bij het presteren op niveau.”

Voormalig profvoetballer
Schenning was sinds de zomer van 2012 trainer van UNA. In november maakte hij bekend de Brabantse club te gaan verlaten omdat hij hogerop wilde. Hij besloot in Veldhoven uiteindelijk in mineur, want UNA degradeerde via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

De 46-jarige Schenning is oud-profvoetballer en was actief voor onder meer Go Ahead Eagles, NAC en Willem II. Voor laatstgenoemde scoorde hij zelfs nog in de Champions League tegen Sparta Praag en zat hij in februari 2010 nog een wedstrijd als interim-trainer op de bank na het ontslag van Alfons Groenendijk.

Lees ook: Broekhof: ,,Je wilt namen horen zeker? Die krijg je niet.”

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN