VVSB heeft zaterdag naast een plek in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie gegrepen. De Noordwijkerhouters incasseerden in de blessuretijd de 2-2 van SteDoCo. Dat was voor de bezoekers na de 1-0-zege in de heenwedstrijd woensdag voldoende om een ticket voor de eindstrijd te bemachtigen.

De ploeg van Wilfred van Leeuwen verloor midweeks het openingstreffen onfortuinlijk en was overduidelijk voornemens in eigen huis orde op zaken te stellen. Het publiek op de Boekhorst hoopte daarbij op een herhaling van het scenario tegen DOVO in de eerste ronde. Een week eerder werd ook een 1-0-verlies uit het heenduel weggepoetst: 5-2.

VVSB schoot uit de startblokken en overrompelde SteDoCo volledig. Na twaalf minuten was het al 2-0. Ricardo Kuyvenhoven opende op magistrale wijze de score door een afgeslagen corner in één keer op de pantoffel te nemen. SteDoCo-doelman Maarten de Fockert was kansloos op de pegel die hij alleen maar binnen heeft horen suizen.

Ook de 2-0, VVSB hinkt op twee gedachten
De goalie van de bezoekers werd even later opnieuw verschalkt, ditmaal door een bekeken schuiver van Ian van Otterlo. VVSB had daarmee de opgelopen schade gerepareerd, maar leek gedurende de eerste helft een beetje op twee gedachten te hinken. De voorsprong proberen uit te bouwen of juist verdedigen? Dat leverde verdeeldheid op.

Het werd het laatste, want in het slotkwartier van de eerste helft ging en moest VVSB ver terug. De thuisploeg ontsnapte toen Danny van Haaren uit een vrije trap de paal raakte.

Het spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. SteDoCo had meer controle en VVSB leek te zich willen beperken tot counteren. Dat lukte overigens bij vlagen prima. Jesse van Nieuwkerk kreeg een droomkans op de 3-0, maar zag zijn kopbal katachtig worden gekeerd door De Fockert.

Aansluiting voor SteDoCo
Het bleek een dure misser, want na 69 minuten was het aan de overzijde wél raak. Joran Schroder werd weggestoken, speelde zich vervolgens met een bodycheck vrij en schoot binnen: 2-1.

Zo waren de verhoudingen hersteld en leek het duel richting verlenging te gaan. Met name VVSB weigerde zich daarbij neer te leggen. De paarsgelen kregen in de slotfase nog een viertal riante kansen, die aan Danny Bakker, Van Otterlo, Van Nieuwkerk en Tim de Rijk echter niet waren besteed.

Uiteindelijk waren het de blessuretijd en Schroder die de Boekhorst in mineur achterlieten. De spits reageerde attent op een bal die via de lat terug het veld in sprong en besliste met zijn derde goal in totaal het tweeluik. Bij VVSB stortte iedereen na afloop ter aarde, in de wetenschap dat het SteDoCo had laten ontsnappen.

VVSB – SteDoCo 2-2 (2-0)
Goals: Ricardo Kuyvenhoven, Ian van Otterlo