Wilfred van Leeuwen zwaait ook volgend seizoen de scepter bij VVSB. Het contract van de trainer is met een jaar verlengd, zo maakte de Noordwijkerhoutse club woensdagavond bekend. Het nieuws komt niet als een verrassing. VVSB en Van Leeuwen gaven eerder al aan tevreden te zijn over het verloop van de eerste maanden van de samenwerking.

Na drie seizoenen in het rechterrijtje lijkt VVSB onder Van Leeuwen een stap voorwaarts te hebben gemaakt. De Noordwijkerhouters staan momenteel zesde in de zondagse topklasse en zijn qua verliespunten zelfs de nummer vier. De komende weken gaat VVSB werkelijk ondervinden of het in de subtop thuishoort als onderonsjes met koploper AFC, achtervolger De Treffers en nummer vier JVC Cuijk op het programma staan.

Van Leeuwen combineert het trainersschap aan de Boekhorst met een functie als hoofd jeugdopleiding bij ADO Den Haag, waar hij in het verleden ook assistent-coach van het eerste was. De geboren Sassenheimer was eerder ook succesvol werkzaam bij Westlandia en Quick Boys. Met de Katwijkse club greep hij in het seizoen 2010-2011 in een beslissingswedstrijd tegen Noordwijk naast het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

De trainerscarrousel komt inmiddels op gang. Misha Salden en Hein van Heek kwamen al nieuwe contracten overeen met respectievelijk FC Lisse en FC Rijnvogels.

Begin volgende week is een exclusief interview met Van Leeuwen te lezen op deze site. 

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude