Wilfred van Leeuwen zwaait ook volgend seizoen de scepter bij VVSB. Het contract van de trainer is met een jaar verlengd, zo maakte de Noordwijkerhoutse club woensdagavond bekend. Het nieuws komt niet als een verrassing. VVSB en Van Leeuwen gaven eerder al aan tevreden te zijn over het verloop van de eerste maanden van de samenwerking.

Na drie seizoenen in het rechterrijtje lijkt VVSB onder Van Leeuwen een stap voorwaarts te hebben gemaakt. De Noordwijkerhouters staan momenteel zesde in de zondagse topklasse en zijn qua verliespunten zelfs de nummer vier. De komende weken gaat VVSB werkelijk ondervinden of het in de subtop thuishoort als onderonsjes met koploper AFC, achtervolger De Treffers en nummer vier JVC Cuijk op het programma staan.

Van Leeuwen combineert het trainersschap aan de Boekhorst met een functie als hoofd jeugdopleiding bij ADO Den Haag, waar hij in het verleden ook assistent-coach van het eerste was. De geboren Sassenheimer was eerder ook succesvol werkzaam bij Westlandia en Quick Boys. Met de Katwijkse club greep hij in het seizoen 2010-2011 in een beslissingswedstrijd tegen Noordwijk naast het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

De trainerscarrousel komt inmiddels op gang. Misha Salden en Hein van Heek kwamen al nieuwe contracten overeen met respectievelijk FC Lisse en FC Rijnvogels.

Begin volgende week is een exclusief interview met Van Leeuwen te lezen op deze site. 

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO