Peet van der Slot speelt ook volgend seizoen voor VVSB. De verdediger is akkoord over het verlengen van zijn contract, zo lieten Van der Slot en technische man Theo Nulkes aan VIDB weten. In navolging van coach Wilfred van Leeuwen is Van der Slot de eerste speler die vastgelegd is voor volgend jaar.

Ondanks dat Van der Slot pas net 22 jaar is, heeft hij al jarenlange ervaring op het hoogste amateurniveau. De Noordwijkerhouter speelde aanvankelijk vooral rechtsback, maar maakt sinds enkele maanden indruk als centrale verdediger. Van der Slot kwam op die positie terecht nadat Stefan Kraaijvanger geopereerd moest worden. ,,Het gaat inderdaad lekker”, zegt hij. ,,Ik denk dat deze positie ook beter bij mij past. Op de backposities hebben we nu hele wendbare jongens. Ik ben toch wat groter.”

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Treffers (1-0) deden zelfs geruchten de ronde dat FC Volendam hem zou volgen. Van der Slot liet weten niet op de hoogte te zijn van die eventuele interesse. Het is overigens geen uitgemaakte zaak dat de zelf opgeleide verdediger zijn gehele carrière voor VVSB zal spelen. ,,Ik zou in de toekomst nog wel eens op zaterdag willen spelen. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. We hebben een leuk team en de sfeer en de prestaties zijn uitstekend.”

VVSB staat momenteel verrassend vierde in de zondagse Topklasse, slechts drie verliespunten achter koploper AFC.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN