FC Rijnvogels heeft een vierde versterking voor volgend seizoen gevonden. Thomas Schaap komt over van VVSB.

Schaap kwam dit seizoen in twintig van de 21 competitieduels in actie bij VVSB, waarvan het merendeel als invaller. Het is een beetje de rol die de linksbenige middenvelder heeft op de Boekhorst. Op bezoek bij zijn nieuwe club deed Schaap afgelopen zaterdag zo’n twintig minuten mee. VVSB verloor de derby met 1-0.

Geen succeshuwelijk
De 24-jarige Schaap speelde in de jeugdopleidingen van Ajax, FC Volendam en AFC. Via Zwaluwen ’30 kwam hij in de zomer van 2021 bij Purmersteijn terecht. Met veel goals in Purmerend speelde hij zich in de kijker bij VVSB, maar een succeshuwelijk werd het niet in het paarsgeel. Schaap scoorde wel een wereldgoal tegen ODIN ’59 in oktober.

Op de Kooltuin komt Schaap te werken onder een bekende. Danny Hijzelendoorn, nu assistent bij VVSB, is volgend seizoen de hoofdtrainer van FC Rijnvogels.

Selectie FC Rijnvogels 2024/2025

Blijft: Pim van der Plas, Nabil Haddadi, Vincent Noordam, Jacco Scholten, Sureyo Macrander, Kasper Michel, Peer van Paasen, Jesse Driebergen

Nieuw: Danny Hijzelendoorn (trainer, VVSB), Bryan Iliohan (per direct), Wesley van Vuren (SV Hillegom), Sem van Oosten (Noordwijk), Stijn Driebergen (Rijnsburgse Boys), Thomas Schaap (VVSB)

Vertrekt: Dogan Corneille (trainer, per direct), Neville Ogidi Nwankwo (Quick Boys), Tom Bijen (Rijnsburgse Boys), Willem Schonenberg, Maarten Reyneveld (beide ARC), Dennis Bakker (Noordwijk), Roy van Leeuwen, Dirk-Jan van den Oever (beide SJC)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Reacties van Mercera en Van Leeuwen na FC Rijnvogels – VVSB
Check ook: Den Hollander: ‘Ik schik me naar wat er wordt gevraagd’

POPULAIRE BERICHTEN