Geen beste paaszaterdag voor onze regioclubs uit de Derde Divisie. FC Rijnvogels, Ter Leede en VVSB gingen allemaal onderuit. Voor laatstgenoemde betekende dat een tik in de titelstrijd. Concurrent ADO ’20 won wel en vergrootte het gat tot vijf punten.

Ter Leede won eind januari voor het laatst en kon daar op eigen veld geen verandering in brengen tegen Sportlust ’46. De bezoekers, zelf ook al vijf duels zonder zege, wonnen in Sassenheim met 1-2. Ter Leede kende een zwakke start en keek na 22 minuten al tegen een 0-2-achterstand aan. Na een uur spelen vond de thuisploeg die aansluiting via Julian van der Kwaak, maar verder kwam het niet. Een rode kaart voor Ter Leede-speler Ziad Ouled-Haj-M’hand in de 83e minuut hielp niet.

Lichtpuntje rentree Reyneveld
Competitiegenoot FC Rijnvogels verpletterde vorige week RKAV Volendam met 5-0, maar maakte nu geen beste beurt. Op bezoek bij Staphorst werd met 2-0 verloren. Beide goals van de thuisploeg vielen na rust. Op het eigen Twitter-account spreekt FC Rijnvogels van een ‘slechte vertoning’. Een lichtpuntje was de rentree van Maarten Reyneveld na ruim een jaar afwezigheid door een knieblessure.

Met tien man het schip in
In de zondagse Derde Divisie was er ook geen reden tot lachen voor VVSB. De ploeg van Wilfred van Leeuwen verloor in en tegen Gemert. VVSB zat er de eerste helft niet heel lekker in en keek halverwege ook tegen een achterstand aan: 1-0. In de tweede helft volgde al snel de gelijkmaker via Tim de Rijk. VVSB wilde erop en erover, maar een rode kaart voor Jermano Lo Fo Sang na 63 minuten bemoeilijkte die missie. In ondertal slikte VVSB in het slotkwartier twee tegengoals.

Staphorst – FC Rijnvogels 2-0 (0-0)

Ter Leede – Sportlust ’46 1-2 (0-2)
Goal: Julian van der Kwaak

Gemert – VVSB 3-1 (1-0)
Goal: Tim de Rijk

Check ook: Katwijk wint topper tegen HHC en is nieuwe koploper, dure misstap Rijnsburgse Boys