In de zomer van 2018 verruilde Delano a Cohen Nieuw Zuid voor sportpark De Bongerd. Een weloverwogen besluit volgens de middenvelder, die zijn dagelijkse werkzaamheden in Schiedam steeds moeilijker kon combineren met het heen en weer reizen naar Katwijk. Daarnaast nam het aanvoerderschap, wegens allerlei bijkomende verplichtingen, veel tijd in beslag voor A Cohen. Dat het seizoen bij zijn nieuwe club Barendrecht zo desastreus zou uitpakken, had hij zich vooraf niet kunnen voorstellen. Met nog slechts zes ronden te gaan lijkt directe degradatie al welhaast een vaststaand feit.

Zijn rentree bij BVV Barendrecht, na één seizoen Zwaluwen en drie jaar Quick Boys, mag naar alle waarschijnlijkheid sportief op een mislukking gaan uitdraaien, toch blijft A Cohen volmondig achter zijn keuze staan. ,,Als ik nog tien keer zou moeten kiezen, zou het nog altijd even zoveel keer Barendrecht zijn. En leidt dat er uiteindelijk toe dat we volgend jaar in de Derde Divisie spelen? Dan is dat maar zo. Ook volgend seizoen speel ik voor Barendrecht. Dat is zeker. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat er dan weer een selectie staat waarmee we vooruit kunnen.”

Trainerswissels
Daarmee wil A Cohen niet zeggen dat de koers in zijn ogen nu al definitief gelopen is in de Tweede Divisie. Met nog zes speelronden voor de boeg kan er volgens hem toch nog van alles gebeuren. De voortekenen voor handhaving zijn echter niet heel goed beseft hij.

,,Daar kwam nog bij dat onze trainer, Adrie Poldervaart, op een laat moment koos voor Excelsior.”

,,Je kop in het zand steken helpt niet. Je moet ook onder deze omstandigheden realistisch blijven. Het is echt ongelooflijk hoe we dit seizoen geteisterd worden door blessures. Vanaf de start van de competitie missen we telkens zo’n zes, zeven en soms acht jongens die eigenlijk basis behoren te spelen. Dat moeten we vooral met jonge spelers opvangen en dan wordt het heel lastig. Niets ten nadele van hen hoor. Maar zij worden nu ineens zomaar voor de leeuwen gegooid.”

Daarnaast had Barendrecht voor aanvang van het lopende seizoen afscheid genomen van sterkhouders als Tim Eekman en Joey Jongman, die naar respectievelijk Kozakken Boys en Katwijk vertrokken. ,,Daar kwam nog bij dat onze trainer, Adrie Poldervaart, op een laat moment koos voor Excelsior.”

,,Zijn opvolger Albert van der Dussen werd medio december ontslagen door de mindere resultaten. Daarna moest Jack van den Berg de brokstukken zien te lijmen. Daar is tot op heden nog weinig van terechtgekomen”, schetst A Cohen de misère op De Bongerd.

Scorend vermogen
De laatste elf duels leverde Barendrecht slecht één schamel puntje op. Waarbij vooral het gebrek aan scorend vermogen de ploeg opbreekt, erkent ook A Cohen. ,,We hebben tot nu toe slechts 27 keer gescoord. Daar zit het grote probleem. Dat zag je zaterdag tegen VVSB ook.”

,,Voor rust zijn we zelfs de betere ploeg, maar creëren we nauwelijks iets. Laat staan dat we scoren. Kort voor rust doen zij dat wel, twee keer, en dan weet je dat het weer een lastige middag wordt. Dat Jeffrey Aarts al na een halfuur geblesseerd uitviel en dat verdediger Max van Dijk na de rust bij gebrek aan een vervanger geblesseerd binnen de lijnen bleef, is illustratief voor ons seizoen.”

,,Ik heb er nog veel contacten, na de drie prachtige jaren die ik er beleefd heb.”

,,Daar waar ik in de eerste helft nog voor druk naar voren kon zorgen, was dat daarna ook over omdat ik Max zoveel mogelijk wilde bijstaan in verdedigend opzicht”, schetst A Cohen de situatie in het verloren degradatieduel tegen VVSB.

Kampioen
Ondanks alle misère op De Bongerd vertoeft A Cohen met zijn hoofd nog regelmatig op Nieuw Zuid. De club die hij wegens zijn werkzaamheden (als managementlid bij een technische groothandel) eerder verliet dan hij eigenlijk voor ogen had. ,,Natuurlijk hoop ik dat ze kampioen worden. Met de thuiswedstrijd tegen Noordwijk nog voor de boeg moet dat ook mogelijk zijn.”

,,Zo niet, dan moet het maar via de nacompetitie. Ik heb er nog veel contacten, na de drie prachtige jaren die ik er beleefd heb. Met als hoogtepunt natuurlijk de titel in de Hoofdklasse A. Of ik Quick Boys in dat geval volgend seizoen nog tegenkom, blijft de grote vraag. Maar als dat lukt, is dat voor mij en Quick Boys natuurlijk het mooiste scenario.”

Archieffoto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘IJzendoorn mag concurrentiestrijd aangaan met Verkerk en Van der Niet’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels