VVSB heeft dinsdagavond een knappe bekerzege op Kozakken Boys geboekt. De Noordwijkerhouters elimineerden de competitiegenoot door een treffer van Jesse van Nieuwkerk in blessuretijd: 1-2.

VVSB speelde afgelopen zaterdag een derby met twee gezichten. In en tegen Lisse had de ploeg van Wilfred van Leeuwen voor rust op voorsprong moeten komen. Dat lukte niet, waarna Danny Bakker in de tweede helft voor de Lissenaren met een hattrick toesloeg: 3-0.

Nu was het verloop van de tweede helft VVSB wél gunstig gezind. Halverwege keken de bezoekers tegen een achterstand aan: good-old Raily Ignacio werkte binnen na ruim een halfuur spelen: 1-0.

Goals in slotfase
In de tweede helft wist VVSB orde op zaken te stellen. Na een uur spelen raakte Tim Bloemendaal de lat. Het bleek uitstel van executie voor Kozakken Boys, want na 79 minuten maakte Ricardo Kuyvenhoven gelijk op aangeven van Mounir Mounji: 1-1.

In blessuretijd volgde ook een Noordwijkerhoutse voorsprong: Jesse van Nieuwkerk was het eindstation van een snelle aanval: 1-2.

Vervolgens moest VVSB nog wel de resterende extra tijd nog zien te overleven. Drie gele kaarten en een redding van goalie Stef Hoogervorst verder, kon het paars-gele feestje uiteindelijk losbarsten.

Kozakken Boys – VVSB 1-2 (1-0)
Goals: Ricardo Kuyvenhoven, Jesse van Nieuwkerk

Check ook: Verslag | Danny Bakker hattrick-hero bij Lisse-zege in derby tegen VVSB