Omar Hamdi maakt volgend seizoen de overstap van VVSB naar Katwijk. De rechtsback heeft inmiddels zijn jawoord aan de landskampioen gegeven. Bij VVSB heeft de overstap kwaad bloed gezet. Volgens voorzitter Arjan Broekhof is het herenakkoord geschonden. Zijn collega van Katwijk, Willem Guyt, is zich echter van geen kwaad bewust.

,,Laat ik mij diplomatiek uitdrukken door te zeggen dat ik absoluut niet blij ben”, zegt Broekhof. ,,Ik ben niet tevreden over de gang van zaken, maar dat komt omdat Katwijk een andere interpretatie heeft van het herenakkoord.” Broekhof kondigde aan binnenkort de inhoud van het herenakkoord bij zijn collega-voorzitters aan te snijden om verdere problemen te voorkomen.

Het herenakkoord is een overeenkomst tussen de samenwerkende Bollenstreekclubs, die er op toeziet dat er geen spelers bij elkaar weggeplukt worden. Alleen met spelers die weg moeten of hebben aangegeven de club te gaan verlaten, mag contact gelegd worden. ,,Ik ben me van geen kwaad bewust”, reageert Guyt. ,,We hebben conform het herenakkoord gehandeld. Verder wil ik er niets over zeggen.”

Hamdi is bij VVSB een van de seizoensrevelaties. Na een moeizaam eerste seizoen aan de Boekhorst is de rechtsachter onder Wilfred van Leeuwen een vaste waarde. Hamdi gaat onder meer fier aan kop in het spelersklassement van het Leidsch Dagblad. Voor zijn komst naar VVSB speelde Hamdi voor buurman SJC.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)