Omar Hamdi maakt volgend seizoen de overstap van VVSB naar Katwijk. De rechtsback heeft inmiddels zijn jawoord aan de landskampioen gegeven. Bij VVSB heeft de overstap kwaad bloed gezet. Volgens voorzitter Arjan Broekhof is het herenakkoord geschonden. Zijn collega van Katwijk, Willem Guyt, is zich echter van geen kwaad bewust.

,,Laat ik mij diplomatiek uitdrukken door te zeggen dat ik absoluut niet blij ben”, zegt Broekhof. ,,Ik ben niet tevreden over de gang van zaken, maar dat komt omdat Katwijk een andere interpretatie heeft van het herenakkoord.” Broekhof kondigde aan binnenkort de inhoud van het herenakkoord bij zijn collega-voorzitters aan te snijden om verdere problemen te voorkomen.

Het herenakkoord is een overeenkomst tussen de samenwerkende Bollenstreekclubs, die er op toeziet dat er geen spelers bij elkaar weggeplukt worden. Alleen met spelers die weg moeten of hebben aangegeven de club te gaan verlaten, mag contact gelegd worden. ,,Ik ben me van geen kwaad bewust”, reageert Guyt. ,,We hebben conform het herenakkoord gehandeld. Verder wil ik er niets over zeggen.”

Hamdi is bij VVSB een van de seizoensrevelaties. Na een moeizaam eerste seizoen aan de Boekhorst is de rechtsachter onder Wilfred van Leeuwen een vaste waarde. Hamdi gaat onder meer fier aan kop in het spelersklassement van het Leidsch Dagblad. Voor zijn komst naar VVSB speelde Hamdi voor buurman SJC.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude