VVSB start komend seizoen net wat later dan halverwege de zaterdagmiddag aan zijn thuiswedstrijden. Het vaste aanvangstijdstip van de Noordwijkerhouters wordt 15:30 uur.

Vorig seizoen begon VVSB zijn thuiswedstrijden op zaterdagavond nog om 18:00 uur. De paarsgelen – destijds ingedeeld in de zondagse Derde Divisie – konden toen alleen op zaterdag aantreden als de bezoekende ploeg daarmee akkoord was. Dat is nu met de komst van het Weekendvoetbal voorbij. Voortaan bepaalt de thuisspelende club de speeldag. Alleen de zogenoemde principiële zaterdagclubs hoeven niet naar zondag uit te wijken.

‘Vastigheid voor vrijwilligers en supporters’
VVSB meldt dat de KNVB met de komst van het Weekendvoetbal ook kaders voor een vaste speeltijd heeft meegegeven. Het tijdvak voor de aanvangstijd ligt tussen 14.00 uur en 15.30 uur en de Boekhorstbewoners kozen voor het laatste. “Daarmee hebben we op de zaterdag de minste hinder met het wekelijkse zaterdagprogramma van al onze thuiswedstrijden, ligt die tijd het dichtst bij de vorige speeltijd van 18.00 uur en wordt er gekozen voor vastigheid voor vrijwilligers en supporters. 18.00 uur had immers wel gemogen in onderling overleg met een tegenstander, maar niet iedereen zal daar dan aan mee willen of kunnen werken.”

Komend seizoen speelt VVSB viermaal op zondag, eenmaal meer dan competitiegenoot FC Rijnvogels. Zoals bekend houden Hercules, Hoogeveen en HSC ’21 de zondag voor hun thuiswedstrijden aan. Alleen tegen Kampong dient de ploeg van Wilfred van Leeuwen – vergeleken met de Katwijkers – ‘extra’ op zondag acte de presence te geven.

Tevreden voorzitter
Voorzitter Arjan Broekhof is al met al goed te spreken over de opzet. “Het is een mooie indeling. Sowieso zijn we blij met het Weekendvoetbal, waardoor we veel op zaterdag spelen.” Geografisch gezien ziet Broekhof ook wel voordelen, al plaatst hij ook daarbij ook meteen een kanttekening.

“Je ziet dat die andere poule (Derde Divisie B) best wel veel zuidelijke verenigingen bevat. Tegelijkertijd moeten wij ook wel stevig naar het noorden”, doelt de preses op de bezoeken aan onder meer Harkemase Boys en Hoogeveen.

Dat een aantal competitiegenoten perse de zondag als speeldag wil hanteren, had Broekhof wel verwacht. “Hercules wilde afgelopen seizoen ook al niet op zaterdag. Die uitwedstrijd is toen op woensdag gespeeld, dat kwam ons niet slecht uit. Daarnaast wilde HSC ’21 vorig seizoen ook niet naar zaterdag uitwijken.” Hoogeveen en Kampong zijn promovendi uit de Vierde Divisie.

Uitwedstrijden VVSB op zondag
26 november: Hercules – VVSB, 14:00 uur
10 december: Hoogeveen – VVSB, 14:00 uur
7 april: HSC ’21 – VVSB, 14:30 uur
12 mei: Kampong – VVSB, 14:30 uur

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: In totaal drie uitwedstrijden op zondag voor FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN