Met de hernieuwde voetbalpiramide, zoals die ruim een jaar geleden uit de grond werd gestampt, kwamen er veel ‘nieuwe’ duels. Ploegen die elkaar voor de eerste keer tegen kwamen. Zonder een historische achtergrond.

Maar de natuurlijke selectie heeft z’n werk weer gedaan, ploegen promoveerden of degradeerden. Verhalen werden geschreven in een eerste seizoen Tweede Divisie, verhalen worden weer opgeduikeld in jaar twee van de competitie.

Neem het duel Achilles’ 29 – vv Katwijk. In eerste instantie zou je zeggen dat de twee clubs weinig met elkaar gemeen hebben. Het is een ouderwetse zondagploeg tegen een ouderwetse zaterdagploeg. De historie leert ons echter dat deze twee verenigingen in 2013 gezamenlijk uitvochten wie de algeheel amateurtitel kon bemachtigen.

‘Het duel tussen de twee grootmachten wordt live uitgezonden op Fox Sports van 15:30 uur’.

Op De Krom werd het destijds 0-0, maar in Groesbeek won de ploeg van Cees Bruinink [op dat moment trainer van Katwijk red.] met 0-3.

Achilles ’29 won in de eerste ronde van de KNVB-beker van NAC Breda. De euforie duurde niet lang want kort daarna kreeg de club een klap te verwerken vanwege het overlijden van een zeer gewaardeerde keeperstrainer. Toch moet zaterdag de focus weer op de wedstrijd. Het duel tussen de twee grootmachten wordt live uitgezonden op Fox Sports van 15:30 uur.

KNVB-beker
Sinds 2015 is ook Rijnsburgse BoysVVSB een wedstrijd met een verhaal. De clubs liggen geografisch niet zo ver van elkaar, maar kenden tot voor kort allebei een andere speeldag. In 2015 jaar speelden de beide ploegen echter tegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB-beker.


Brian van der Werff speelde in het verleden in Haarlem

Na negentig minuten speeltijd plus verlenging stond het destijds 3-3. Uiteindelijk bekerden de Noordwijkerhouters door in de verlenging. Waar dat destijds eindigde, hoeven we niet meer te vertellen… In het huidige seizoen zijn de beide ploegen nog niet op dreef. VVSB won zelfs nog geen duel in de Tweede Divisie dit seizoen. De Rijnsburgers wonnen dit seizoen alleen nog maar van Barendrecht (3-2).

Het verhaal tussen FC Lisse en Koninklijke HFC moet nog worden geschreven. Toch zijn er prima parallellen te trekken. FC Lisse-doelman Brian van der Werff speelde in het shirt van de Haarlemmers.  Andersom speelde HFC-spits Steven Olsthoorn in het geel van de Lissenaren.

‘Mocht Quick Boys winnen, dan kruipt het over Spakenburg heen’.

Koninklijk HFC streed vorig jaar nog tegen degradatie. Dit seizoen zijn de Haarlemmers best aardig begonnen aan de Tweede Divisie. Met zeven punten uit vijf duels staat het elftal van Ted Verdonkschot op een negende plek. Vooral de 20-jarige Roy Castien is op dreef met vier goals. FC Lisse staat met drie punten uit vier wedstrijden op een schamele zestiende plek.

Historie
Voor het eerst sinds het seizoen 2006-2007 staan Quick Boys en Spakenburg weer tegenover elkaar in de competitie. In dat seizoen wonnen de Spakenburgers de beide duels. Op De Westmaat won Spakenburg destijds met 3-2. Op Nieuw Zuid waren de Spakenburgers ook te sterk: 1-2.

Het is een treffen tussen de nummers vijf (Quick Boys) en drie (Spakenburg) van de Derde Divisie. De ploeg van John de Wolf begon de competitie met twee keer een gelijkspel (ASWH 2-2, ONS Sneek 1-1). Daarna won de club drie keer op rij. Mocht Quick Boys winnen, dan kruipt het over Spakenburg heen.

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom