FC Rijnvogels speelt komend seizoen drie uitwedstrijden op zondag. Nadat eerder al duidelijk was geworden dat het treffen in Utrecht met Hercules op zondag plaats zal vinden, geldt dat nu ook voor de bezoeken aan Hoogeveen en HSC ’21.

De Kooltuinbewoners spelen weliswaar al lange tijd op zaterdag, maar in de statuten stond de club nog als zondagvereniging aangemerkt. Om die reden vallen de Katwijkers niet onder de uitzonderingen – de zogenoemde principiële zaterdagclubs – die niet op zondag in actie hoeven te komen.

Gastheer mag speeldag bepalen
Met de intrede van het Weekendvoetbal mag voortaan de thuisspelende club de speeldag bepalen. Omdat FC Rijnvogels geen principiële zaterdagclub is, ontkomt de ploeg van Dogan Corneille er simpelweg niet aan om de wedstrijden tegen Hercules, Hoogeveen en HSC ’21 op zondag af te werken.

Anderhalve week geleden liet FC Rijnvogels bij monde van technische man Huig Hoek aan VIDB al weten dat het niet in de weg zou gaan liggen. “We hadden het liever niet gehad. Maar het zij zo, we gaan er ook geen probleem van maken.”

De hoop was toen nog wel dat het bij één en wellicht twee duels op zondag zou blijven. Het zijn er uiteindelijk drie geworden.

Uitduels FC Rijnvogels op zondag:
26 november: HSC ’21 – FC Rijnvogels (14:30)
3 maart: Hercules – FC Rijnvogels (14:00)
24 maart: Hoogeveen – FC Rijnvogels (14:00)

*Binnenkort verschijnt op VIDB ook een artikel met de reactie van VVSB-voorzitter Arjan Broekhof op de competitie-indeling en zetten we uiteen hoe vaak de Noordwijkerhouters op zondag spelen. 

Foto: EWLOnline

Lees ook: FC Rijnvogels komend seizoen ook een enkele keer op zondag in actie
Check ook: Ruime oefenzeges voor FC Rijnvogels en Noordwijk, FC Lisse en Rijnsburgse Boys onderuit

POPULAIRE BERICHTEN