Voor VVSB wacht komende zondag een verre uitwedstrijd naar Overijssel, waar de degens gekruist worden met Jong FC Twente. Ook SV Hillegom komt op vreemde bodem in actie, alleen heel wat dichter bij huis. In Velsen is de plaatselijke RKVV de tegenstander. SJC speelt wél thuis. 

VVSB verkeert de laatste tijd in prima vorm. De Noordwijkerhouters pakten uit de laatste vier competitieduels tien punten en overleefde bovendien twee rondes in de KNVB-Beker. Midweeks werd overtuigend met 1-4 gewonnen bij Achilles Veen, de koploper van zaterdagse Hoofdklasse A. VVSB werd een dag later tijdens de loting voor de tweede ronde gekoppeld aan streekgenoot Katwijk, ook al competitiegenoot in de Tweede Divisie.

Voor VVSB wacht zondag een uitwedstrijd tegen Jong FC Twente, een duel waarin op papier kansen liggen. De Tukkers staan met vijf punten uit zes duels vijftiende en wisten al ruim een maand niet meer te winnen. De afgelopen twee duels, tegen Barendrecht en GVVV, eindigden in 0-0, een teken dat Jong FC Twente verdedigend aan de betere hand is. VVSB versloeg vorige week AFC met 3-2 en kan bij een nieuwe zege mogelijk naar de tweede plaats stijgen.

Er op de belangrijke momenten staan
Voor SJC is het na drie opeenvolgende nederlagen tijd en zaak om weer eens te gaan winnen. Dat wordt zondag niet eenvoudig als JOS/Watergraafsmeer op bezoek komt. De Amsterdammers zijn samen met ADO ’20 koploper met dertien punten uit vijf duels. Bij SJC ontbreekt het de laatste weken aan goals. Vooral tegen RKHVV (0-1) en SWZ Boso Sneek (0-4) deden de Noordwijkers zich ernstig tekort. Komende zondag komt een ploeg in vorm naar de Lageweg. Een gegeven dat hoop biedt is dat SJC er vorig seizoen steeds op de belangrijke momenten stond.

Jeroen Dedel kon het simpelweg niet geloven, dat SV Hillegom aan de wedstrijd tegen Elinkwijk maar een puntje had overgehouden. De ploeg van Arend Jan Kranenburg kreeg vooral in het tweede bedrijf legio kansen, maar bleef uiteindelijk steken op ‘slechts’: 2-2. Met vier punten uit drie duels is Hillegom vooralsnog een middenmoter, niet slecht als promovendus, maar toch bekruipt men op de Zanderij het gevoel dat er meer in had gezeten.

Komende tegenstander Velsen heeft twee punten meer en leed afgelopen weekend bij AFC ’34 (3-1 nederlaag) zijn eerste puntenverlies. De Alkmaarders waren een week eerder in huis ook al met twee doelpunten verschil te sterk geweest voor SV Hillegom.

De voorbeschouwing van de Tweede en Derde Klasse komt in een apart artikel aan bod.

Foto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN